TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Brüksel’in ‘en küçük evi’ olarak bilinen 17. yüzyıldan kalma tarihi ev, tartışmalar eşliğinde açık artırma yolu ile el değiştirdi. Dış cephesi sadece 2,75 metre olan 70 metrekarelik kullanım alanına sahip ev, 215 bin Euro’ya satıldı.

Tarihi şehir merkezinde bulunan ve ‘Dönerci Sokağı’ olarak bilinen Peynir Pazarı'nda (Kaasmarkt) bulunan üç katlı ev 146 binden başlayan açık artırma ile 215 bine satıldı. Georges Bagadadi adlı yaşlı bir adama ait harabe halindeki ev, turistlerin Brüksel’deki ziyaret mekânlarından birisi haline gelmişti. Yaşlı ev sahibi, mahkemenin 2007 yılında akli fonksiyonları yerinde olmadığı gerekçesiyle verdiği karar neticesinde evini satışa çıkartmak zorunda kaldı. Bagadadi’nin büyük oğlu 220 bin Euro teklif vererek babasına ait evi satın almaya çalıştıysa da noter bu meblağın ödeneceğine dair ‘inandırıcılığın’ bulunmadığı gerekçesiyle evi daha düşük bedel teklif eden bir başkasına sattı.

Georges Bagadadi’nin oğlu ise babasının evinin elinden kanunsuz şekilde alındığını iddia ederek babasının sağlık sorunun olmadığını savundu. Babasına ait evi kendisinin satın almasına izin verilmediğini kaydeden oğlu, satışı durdurmak için üst mahkemeye başvuracağını söyledi.

Editör: TE Bilisim