Koronavirüs ABD’yi de etkisi altına aldı. Savunma Bakanı Esperin açıklamalarına göre virüs 50 eyalete yayılmış durumda.

ABD olağandışı durumlarda devreye soktuğu “Ulusal Asayiş ve Rezerv Birlikleri”ni  aktif hale getirmeyi düşünüyor.

Şu aşamada bin 560 Ulusal Asayiş askeri  22 eyalette valiliklere destek veriyor

Esper, ordunun kendi kaynaklarından ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığına 5 milyon maske tedarik edeceğini ayrıca  2 bin seyyar solunum cihazı sağlayacağını açıkladı.

ABD ordusuna bağlı 14 laboratuvarın Pentagon mensubu olmayanlara Covid-19 testi uygulamak için kullanıldığını aktaran Esper, ABD Kara Kuvvetleri araştırma laboratuvarlarının da aynı zamanda coronavirüs aşısı üzerinde de çalıştığını kullanılabilir bir aşının en erken 12 ile 18 ay içinde hazır olabileceğini söyledi.

ORDUDA SALGINA YAKALANANLARIN SAYISI 36'YA YÜKSELDİ

Diğer taraftan, ABD ordusunda coronavirüs testi pozitif çıkan asker sayısı 36’ya yükseldi.

Askerlerin ailelerinden 12 kişinin testleri de pozitif çıkarken, Pentagon bünyesinde çalışan 8 sivilin ve 3 sözleşmeli personelin de testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

ABD ordusunda toplam 14 bin 500 test kiti bulunuyor ve şu anda sadece 495 kişi test edilmiş durumda.

Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı

50 EYALETTE VAKA SAYISI 6 BİN 362

ABD'de, West Virginia eyaletinde de yeni tip coronavirüs vakasının çıkmasının ardından salgın ülkedeki 50 eyaletin hepsine yayıldı.

ABD genelinde vaka sayısı 6 bin 382'ye ulaştı, 108 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

West Virginia eyaletinde de bir vaka görülmesinin ardından, salgın ülkedeki 50 eyaletin hepsine yayılmış oldu.

NEW YORK'A 48 SAATE KADAR SOKAK ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında 48 saate kadar halktan evlerinde ya da bulundukları yerde kalıp sokağa çıkmamalarını isteyebileceklerini söyledi.

De Blasio, düzenlediği basın toplantısında New York kentindeki coronavirüs vakalarının sayısının 800'ü geçtiğini şöyledi.

New York sakinlerini evlerinde ya da bulundukları yerde kalmak için hazırlıklı olmaları konusunda uyaran de Blasio, 48 saat içinde bu konuda bir karar vereceklerini söyledi.

FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARINA 275 BİN DOLAR PARA CEZASI KESİLDİ

Salgın konusunda cep telefonlarına uyarı mesajları göndermeye başlayacaklarını belirten de Blasio, salgının gidişatından son derece endişeli olduklarını söyledi.

El dezenfektanı gibi ürünlere fahiş fiyat uygulanmaması konusunda da uyarıda bulunan de Blasio, kaydedilen 550 ihlale karşı 275 bin dolar para cezası kesildiğini ifade etti.

Öte yandan ülkenin en büyük toplu ulaşım ağı New York MTA, salgın nedeniyle metro kullanımının yüzde 60, otobüs kullanımın ise yüzde 49 düştüğünü bildirerek, federal hükümetten 4 milyar dolar kurtarma paketi talebinde bulundu.

Editör: TE Bilisim