Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Bir yanlış AKP poltikasında daha sona gelindi. Suriye'de askeri çözüm amacıyla başlayan ve yıllar süren girişimler Astana'da nihayete erdi.

Basına yansıyan iddialarda geçmiş yıllarda Türkiye'nin Esad rejimini yıkmak için askeri harekata girişmek istediği dile getirilmişti. Hatta en son daha sonra düzelttiği açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Suriye'de Esad rejimini yıkmak için bulunuyoruz" demişti. Düzeltmesi çağrısının Rusya'dan yapıldığı iddia edilmişti.

Astana görüşmelerinin son gününde Türkiye, Rusya ve İran ortak açıklama yaptı. Türkiye, Rusya ve İran'ın üçlü mekanızma kuracağı belirtilen açıklamada "Suriye sorununun askeri çözümü yoktur." denildi.

"SURİYE SORUNUNUN ASKERİ ÇÖZÜMÜ YOK"

İşte açıklamadan öne çıkan satır başları:

"-Suriye sorununun askeri çözümü yoktur.

-Türkiye, Rusya ve İran Suriye'deki ateşkesin desteklenmesi için üçlü bir mekanizma kuracak.

-Koalisyon güçlerinin yönettiği Cenevre görüşmeleri desteklenecek."

BUGÜN NELER YAŞANDI?

Muhalefet temsilcisi, toplantının ardından herhangi bir bildiri veya deklarasyon imzalanmayacağını açıkladı.

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana'da devam eden Suriye Zirvesi ile ilgili Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü.

"SON ANLAŞMADAN UZAK DEĞİLİZ"

BM Suriye Özel Temsilcisi, Türkiye, Rusya ve İran'ın silahlı çatışmaların kesilmesi konusunda anlaşmaya yakın olduklarını duyurdu. BM temsilcisi Mistura, "Çatışmaları gerçekten sonlandıracak katı bir deklarasyon üzerinde çalışıyoruz. Bu bir kağıt parçası değil ama çatışmaları durduracak ve hayatları kurtaracak. Son anlaşmadan uzak değiliz." dedi.

TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN ANLAŞTI

Kazakistan'daki Suriye konulu toplantıda Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'deki ateşkes ihlallerini üçlü ortak mekanizmayla izleme ve uygulanmasını sağlama konusunda uzlaştı.

Türkiye, İran ve Rusya'nın hazırladığı ortak açıklama, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından kısa süre içinde duyurulacak.


Editör: TE Bilisim