Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Bulgaristan'da 12 Mayıs’ta düzenlenen erken genel seçimlerin ardından yüzde 4 seçim barajını geçen GERB, BSP, DPS ile Ataka partisinden toplam 240 milletvekili yemin ederek göreve başladı.

Meclisin yeni dönemi için siyasi partiler tarafından başkanlık adayları yapıldı. GERB lideri Boyko Borisov, meclis başkanı olarak Tsetska Tsatçeva’yı önerirken, BSP lideri ise Mihail Mikov’u önerdi. Oylamanın ardından Mihail Mikov için 118 milletvekili ‘evet’ oyu, 97 milletvekili ‘red’ oyu verdi. GERB adayı Tsatçeva için ise 96 milletvekili ‘evet’ oyu, 117 milletvekili ‘red’ oyu verdi. Ataka milletvekilleri ise oylamalara katılmadı. Böylece 42. Meclisin başkanlığına seçilen Mihail Mikov başkanlık makamına geçtikten sonra meclis başkan yardımcılarının seçilmesi için öneride bulundu. GERB partisi adına söz alan GERB partisi Başkan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov, parti olarak meclis başkan yardımcılığı adayı için başvuruda bulunmayacaklarını söyledi. Ardından tüm GERB milletvekilleri oturumu terk etti. Daha sonra BSP’den Maya Manolova, DPS’den ise Hristo Biserov oy çokluğu ile meclis başkan yardımcılığı görevlerine seçildi

Meclisin resmi açılışında ilk konuşmayı Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev yaptı. Plevneliev konuşmasında, milletvekillerine seslenerek halkın iradesini en üst seviyede temsil etmelerini istedi. Ülkenin geleceği için demografi sorununu çözmelerini isteyen Plevneliev, bunun için uzun vadeli bir strateji hazırlanmasını, ülkenin insan kaynaklarının geliştirilmesi için çalışmalar yürütülmesini, çocukların nerede çalışacaklarını ve hızlı bir şekilde gelişen dünyada neler üretip ve satılabileceği gibi sorulara acil cevap verilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada Cumhurbaşkanı, hükümeti kurmak için ilk yetkiyi seçimlerde en yüksek oyu alan GERB partisine perşembe günü verecek.

Editör: TE Bilisim