Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
Bulgaristan'da kutlanan milli bayram, protestolar gölgesinde geçti. On binlerce kişi yüksek enerji fiyatları ve tekellere karşı yürüyüş düzenledi.

Sofya'da iki ayrı koldan başlayan yürüyüş daha sonra tek bir yerde birleşti. Milliyetçi partiler ise ayrı bir protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe katılanlar, bayram vesilesiyle ellerinde Bulgar bayrağı ile isteklerini dile getirdi.

Kimileri evcil köpeklerine taktıkları bayrakla dolaştı. Engellilerin bir kısmı, elektrikli araçla protestolara katıldı.
Göstericiler, Sofya caddelerinde yönetim kurumlarını teker teker gezerek, 'Mafya' ve 'İstifa' sloganları attı.

Protestocuların istekleri arasında Anayasa değişikliği, siyasi modelin değiştirilmesi, milletvekillilerin sayısı düşürülerek dokunulmazlıklarının kaldırılması, enerji tekelleri sözleşmelerinin iptal edilmesi yer aldı.

MECLİS ÖNÜNDE ÇADIR KURACAKLAR

Göstericilerin bir kısmı, yarından itibaren meclis önünde çadır kuracaklarını ve istekleri yerine getirilinceye kadar yerlerinden ayrılmayacaklarını söyledi.

Geçen haftalara nazaran sakin geçen gösterilerde “Bulgaristan'ı Bulgar esaretinden kurtaralım”, “Tekeller dışarı”, “Bu protesto değildir, bu bir süreçtir”, “23 yıl yeter, doğrudan demokrasi istiyoruz” gibi pankartlar açıldı.

Kendilerinin sömürüldüğünü ve bunları yapanları 'Mafya' tabiriyle nitelendiren insanlar arasında “Biz çalmasınlar demiyoruz, ama biraz da halka bıraksınlar” ifadeleri duyuldu.

Gösteri sonrası insanlar Meçhul Asker anıtına çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Editör: TE Bilisim