İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak erken seçimler için partilerin kayıt işlemleri başladı.

Eski Başbakan Boyko Borisov'un partisi GERB, Merkez Seçim Komisyonu'na (MSK) 55 bin imza sunarak ilk kaydedilen parti oldu. GERB Başkanı Tsvetan Tsvetanov, beraberindeki 5 kişiyle birlikte imzaların olduğu 28 dosyayı MSK binasına getirdi. 2007'den bu yana kayıt olma konusunda her zaman birinci olduklarını ifade eden Tsvetanov, seçimlere yoğun bir şekilde hazırlanacaklarını belirtti.

Partilerin 27 Mart'a; birden fazla partinin yer alacağı koalisyonlar için ise 1 Nisan'a kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Adaylar ise en az 7 bin imza ve 10 bin leva (5 bin Euro) depozito ile MSK'ya başvurabilecek.

Düzenlenecek seçimlerde herhangi bir yolsuzluk ve oy satın alma işleminin önüne geçebilmek için savcıların izniyle özel dinleme araçları kullanabilecek. Devlet Güvcenlik Servisi, İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılık arasında imzalanan anlaşmada, seçimlerin yasal olarak yapılabilmesi için düzenlemeler belirlendi. Seçimden iki gün önce ve seçim gününde görevli savcılarım, kanun dışı işlemlerler ilgili ihbarlarıdeğerlendirerek 24 saate içinde karar vermesi gerekecek.

Editör: TE Bilisim