Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Burundi'de Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'ya darbe yaptığını duyuran askerlerin bildiri okumak için devlet televizyonuna girmeye çalıştığı açıklandı. Reuters haber ajansına konuşan bir devlet televizyonu çalışanı, "Darbede yer alan askerler, açıklama yapmak için binaya girmeye çalışıyor. Güvenlik görevlileri direniyor." ifadesini kullandı.

Daha önce askeri bir üste gazetecilere konuşan Tümgeneral Godefroid Niyombare, üçüncü defa devlet başkanı olmak isteyen Pierre Nkurunziza'yı Anayasa’yı ihlal ettiği gerekçesiyle 'görevden aldığını' açıklamıştı. Niyombre, geçiş hükümetini kurmak için sivil toplum kuruluşları, dini liderler ve politikacılarla çalıştığını bildirmişti. Niyombre’nin açıklaması radyolarda da yayınlandı.

Öte yandan başkent Bujumbura'da silah sesleri duyulduğu açıklandı.

Burundi yönetimindeki parti, Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza’yı yaklaşan seçimler için 26 Nisan’da üçüncü defa aday göstermiş, karar muhalefetin tepkisine sebep olmuştu. Muhalefet, 26 Haziran’daki seçimlerde başkanın üçüncü defa aday olmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu savunuyordu.

Editör: TE Bilisim