Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Türk Şehitliği'nde anıldı.

Törene Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Azerbaycan'ın Bükreş Büyükelçisi Farid Abdinbayov, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan, Bulgaristan ve Fransa büyükelçiliği temsilcileri ve Romanya ordusundan yetkililer katıldı. Romanya gazi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Romanya'da faaliyet gösteren Türk şirket ve derneklerin temsilcileri de törende hazır bulundu.

Tören Türk ve Romen milli marşlarının okunması ile başladı. Büyükelçinin anıta çelenk bırakması sonrası hazır bulunan kurum kuruluşlar çelenklerini bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Kurmay Albay Şamil Türk Özkan, birçok askerin Çanakkale'de koyun koyuna yattığını ve Çanakkale'de toprağa düşmüş askerlerin hepsinin bu vatanın evladı olduğunu belirtti.

Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ise "Galiçya ve Romanya cephesinde şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizi bugün burada yatmaktadır. Bu cefakar milletin evlatları Cumhuriyetten sonrada yurtiçinde ve yurtdışında ülkeleri için canlarını feda etmeye devam etmişlerdir. Bazen Kore'de olduğu gibi hür dünya uğruna veya Kıbrıs'ta olduğu gibi kardeşlerini korumak uğruna şehit düşmüşlerdir. Yurtdışında ülkelerini temsil görevini ifa ederken Ermeni terörüne hedef olan, görevleri başında teröristlerce şehit edilen veya vatan topraklarını korurken terörist saldırılarda yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin gönlümüzdeki kalbimizdeki yeri ayrıdır. Şehitlerimizin emanetine tüm millet olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Bükreş Camii İmamı Osman Aziz şehitler için dua etti. Program sonrasında Büyükelçi Osman Koray Ertaş gelen misafirlerle tek tek tokalaştı. Törene gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim