Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Etiyopya’da su kuyusu açtı. Başkent Addis Ababa’ya 150 kilometre uzaklıkta açılan 5 kuyu, yaklaşık 10 kişinin su sorununa çözüm olacak.
Kuyuların açıldığı bölgede kamu hizmetlerinin sunumunda büyük sıkıntılar olduğunu gözlemlediklerini belirten Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Yunus Emre, Etiyopya’da temiz içme su sıkıntısının başlıca sorunlardan biri olduğunu söyledi.
Emre, "Bölgede sağlık ve eğitim sorunları ile birlikte temiz ve ulaşılabilir su sorunu da önemli bir yer tutuyor. Gündelik yaşamda insanların kullanmak zorunda kaldıkları su, tamamıyla yüzeydeki açık alan sularıdır. Hayvan ve çocukların içinde oynadığı bu sular, aynı zamanda içme suyu olarak kullanılmaktadır” şeklinde konuştu.
Cansuyu Derneği Etiyopya Koordinatörü İsmail Mansur Özdemir ise “Özellikle mekan seçiminde işlevsel mekanlara açılan kuyularımız genellikle ulaşılabilir nitelikte ve işlevsel mekanlar olan cami, okul ve sağlık ocağı gibi sosyal donatıların yakınındadır. Bu durumun bölgedeki bölgesel idarecilerde de olumlu bir algıya imkân sağladığı gözlenmiştir. Kuyularda 14-16 metre arasında çıkan nitelikli, temiz ve saf su akmaktadır. Tadı kokusu ve akışkanlığı test edilmiş olup özellikle kuyuların teknik sebeplerle kullanım dışı kalması sorununa karşı bazı tedbirlerin bölge yöneticileri tarafından alınmış olması da sevindiricidir ve Afrika’daki kuyu çalışmaları içinde ümitlendiricidir” dedi.
.

Editör: TE Bilisim