Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Cape Town şehrini çevreleyen dağlarda çıkan yangın günlerdir söndürülemiyor. Felaket sebebiyle yüzlerce ev boşaltılırken, Ümit Burnu civarında yangının yeniden yayıldığı gözleniyor.

Afrika’nın en güneyinde yer alan Cape Town şehrinde etkili olan sert rüzgarlardan dolayı Pazar gününden beri dağlık bölgelerdeki evler, hayvanlar ve araziler büyük zarar görmüş durumda. Halihazırda Constantia, Clovelly, Boyes Drive bölgelerinde 10’dan fazla itfaiye ekibi söndürme çalışmaları yürütürken, havadan da yangın söndürme uçakları ve helikoperler, alevlerin üzerine su serpiyor.

Boyes Drive bölgesinde trafik kontrollü akerken, Chapman’s Peak Drive yangından dolayı kapatılmış durumda. Hafta sonu başlayan yangın kontrol altına alınmışken, Pazartesi günü Muizenberg ve Boyes Drive bölgelerinde hızlı esen rüzgarların etkisiyle yeniden kontrolden çıkmıştı.

Son olarak Ou Kaapse Weg, Chapman's Peak, Hout Bay ve Tokai’de kontolden çıkan yangın özellikle geceleri Cape Town şehrinden rahatlıkla görülüyor. Şehrin 30 itfaiye istasyonu alevleri söndürmek için seferber olmuş durumda. Cape Town Yangın Güvenlik Departmanı bugün yaptığı açıklamada, 13 evin tamamen yandığını, Tintswalo Oteli’nin büyük zarar gördüğünü ve 3 çiftliğin kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Dünyanın en önemli turizm beldelerinden olan Cape Town’da çıkan yangını söndürmek için Masa Dağı Ulusal Parkı, Yangın Söndürme Gönüllüleri, Yaban Arazileri Yangın Söndürme Servisi gibi bir çok kurum imkanları ile seferber olmuşken, halk da açılan banka hesaplarına bağışta bulunuyor.

Editör: TE Bilisim