Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Esed rejimini destekleyen Rusya ve Suriye'nin durdurulmasını istedi.

AB gayrı resmi dışişleri bakanları toplantısının ardından bir gazetecinin AB'ye Suriye meselesindeki çağrısının ne olacağını sorması üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Birileri, Suriye'deki rejimi açıkça destekleyen Rusya ve İran'ın durdurmalı." ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Suriye'de ablukaların kaldırılması ve ateşkes ilan edilmesi ile siyasi geçiş süreci için anlamlı müzakerelerin başlatılması gerektiğini vurguladı.

"AÇIK KAPI POLİTİKASI DEVAM EDİYOR"

Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyelilerle ilgili de açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de rejimin saldırılarından ve Rusların hava bombardımanından kaçanlar için açık kapı politikasını sürdürdüklerini vurguladı. Mevlüt Çavuşoğlu, "Onlardan 5 binini aldık. 50-55 bin kadarı da yolda. Onları yalnız bırakamayız. Çünkü hava saldırıları devam ediyor. İranlı Şii milislerin desteklediği rejim güçleri de bu sivillere saldırıyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AB'nin Türkiye'ye aktaracağı 3 milyar Euro'nun da Suriyeli mültecilerin hayat standartlarını yükseltilmesi için harcanacağına da dikkat çekti ve bu kişilerin ihtiyaçlarının karşılanamaması durumunda bulundukları ülkelerde tutulamayacağını vurguladı.

Editör: TE Bilisim