Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Fransa’da ocak ayında terör saldırısına hedef olan mizah dergisi Charlie Hebdo’nun çizerlerinden Luz, bir daha Hz. Muhammed (sav) karikatürü çizmeyeceğini açıkladı.

Fransız dergisi Les inrockuptibles’e röportaj veren Luz ismiyle tanınan Renald Luzier, "Bir daha Hz. Muhammed’in resmini çizmeyeceğim. Artık bu konu beni ilgilendirmiyor." ifadelerini kullandı. Luz, dergi saldırıya uğradıktan bir hafta sonra çıkan sayının kapağındaki sözde Hz Muhammed (sav) karikatürünü çizerek tepki çekmişti. Derginin bu tutumu birçok Müslüman ülkede infiale yol açmıştı. Fransız karikatürist bundan böyle Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de karikatürünü çizmeyeceğini söyledi.

Teröristlerin hiçbir zaman kazanamayacağını da vurgulayan Luz, "Onlar asıl Fransa geneline korku hakim olursa kazanmış olacaklar." ifadelerini kullandı.

Fransa’nın hiciv dergisi Charlie Hebdo, 7 Ocak 2015 tarihinde teröristlerin saldırısına uğramıştı. Dergiye yapılan silahlı baskında 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan 1 hafta sonra yeni sayısını çıkaran Charlie Hebdo dergisi ise 8 milyon adet satmıştı.

Editör: TE Bilisim