Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Devletin gizli bilgilerini sevgilisiyle paylaşmakla suçlanan Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) eski Başkanı David Petraeus (62), suçunu kabul ettiği için aleyhinde herhangi bir dava açılmayacak. Petraeus, biyografisini yazmakla görevli ordu istihbarat memuru Paula Broadwell’e kuruma ait gizli belgeleri içeren 'sekiz kara kitap' paylaştığı için hakkında soruşturma başlatılmıştı.

FBI ajanlarına 26 Ekim 2012’de ifade veren Petraeus, ilk zamanlarda kimseye herhangi bir gizli belge vermediğini söylemişti. Emekli general, daha sonra gizli bilgileri sevgilisi Broadwell ile paylaştığını itiraf etti. North Carolina'da açılan davada Petraeus, gizli bilgileri 'hukuka aykırı, bilerek ve izinsiz' bir şekilde paylaşmakla suçlanıyordu.

Afganistan ve Irak savaşlarına komutanlık eden emekli general başarılı bir komutan olarak kabul ediliyordu. ABD Başkanı Barack Obama tarafından başarılı bulunan emekli general CIA’yin başına getirilmişti. Petraeus, CIA başkanlığı döneminde gizli belgeleri bir başkası ile paylaştığı için 2 yıl göz hapsi veya 40 bin dolar para cezasına çarptırılabilir.

Petraeus'un, sevgilisi Broadwell’e paylaştığı belgelerin 'gizli' olduğunu içeren emailler attığı ortaya çıkmıştı. Emekli general, Broadwell ile ilişkisinin ortaya çıkmasının ardından 2012'de CIA başkanlığından istifa etmişti.

Petraeus, Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı ile tanınıyor.

Editör: TE Bilisim