Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Fildişi Sahili sahil güvenlik botları, Çin'e ait iki balıkçı teknesini kaçak avlanma gerekçesiyle yakaladı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz Çarşamba günü yaşandı.

AFP’ye konuşan Fildişi Sahili Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Konaté Djakaridja, 45 metre uzunluğundaki balıkçı teknelerini römorkör eşliğinde limana çektiklerini ve haklarında konu ile alakalı işlem yapacaklarını dile getirdi.

Tuğamiral Konaté Djakaridja, "Teknelerin lisansları yok ve bu şekilde hem Fildişi hem de uluslar arası karasularında balık tutmaları yasak." dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Afrika kıyılarında kaçak balıkçılık yapan yabancı gemilerin birçok balık türünü yok ettiğini açıkladı.

Ocak ayında Senegal karasularında kaçak avlanan Rus gemisi yakalanmış, 1 milyon doları karşılığında serbest bırakılmıştı. Olay, Senegal'le Rusya arasında soğuk rüzgarların esmesine neden olmuştu.

Gine Körfezi ülkelerinden Togo, Benin, Gana, Fildişi Sahili arasında korsan balıkçılığa karşı ortak mücadele anlaşması olmasına rağmen adı geçen ülkeler her geçen gün artan kaçakçılığa karşı mücadelede yetersiz kalıyor.

Yine birkaç hafta önce Fildişi Sahili'nde kaçak balık avlayan bir Çin gemisi yakalanmış ve sonrasında serbest bırakılmıştı.

Editör: TE Bilisim