İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Hindistan’ı ziyaret eden Çin Başbakanı Li Keqiang, iki ülke arasında uzun süredir devam eden tartışmalı sınır sorununu giderme mekanizmalarının düzeltmesi gerektiğini söyledi. Li, ülkeler arasında “barış ve sükunet” sözünden dönülmeyeceğini taahhüt etti.

Çin Başbakanı Li, Yeni Delhi ziyareti çerçevesinde Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile ortak basın toplantısı düzenledi. “Biz her iki taraf arasında sorunlar olduğunu inkar etmiyoruz.” diyen Li, tartışmalı sınır sorununu giderme mekanizmalarını düzeltme ve daha verimli yapmaları gerektiğini belirtti.

Hindistan Başbakanı Singh ise her iki ülkeden özel temsilcinin yakında sınır anlaşmazlıklarını görüşmek üzere bir araya geleceğini söyledi. Hindistan ve Çin başbakanlarının görüşmesi, son dönemlerde sınırda yaşanan gerginlikten sonra yapılıyor.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Yeni Delhi ziyaretine dün başlamıştı. Li, göreve gelmesinden bu yana ilk defa yurt dışı ziyaret gerçekleştiriyor.

Çin ve Hindistan, bugünkü temaslar çerçevesinde ticari ve ikili ilişkileri masaya yatırırken, iki ülke arasında 8 anlaşma imzalandı.

Editör: TE Bilisim