Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Çin Başbakanı Li Keqiang, Hindistan temasları çerçevesinde Hintli işadamlarına yaptığı konuşmada, daha güçlü ekonomik ilişkilerin her iki ülke için de büyük çıkar sağlayacağını söyledi.

Çin Başbakanı Li, Yeni Delhi temasları çerçevesinde dün Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile görüşmüş ve ülkeler arasındaki sınır sorununu ele almıştı. Her iki lider de işbirliği taahhüt etmişti.

Li bugünkü temasları çerçevesinde Hindistan Ticaret Odaları Federasyonu’nda işadamlarına hitap etti. Li Keqiang, Hindistan ve Çin’in muazzam pazarlar olduğunu ve büyümek için büyük potansiyeli olduğunu ifade etti.

Li, “Eğer her iki ülkenin birleşik nüfusu olan 2,5 milyar kişiden her biri bir yeni cep telefonu alsa, bu dünyadaki operatör ve bilgi teknolojileri üreticilerinin taleplerinde patlama yapar.” dedi.

Çin Başbakanı, her iki ülkenin gücünün bir birinin tamamlayıcısı olduğunu, Hindistan’ın bilgi teknolojileri ve yazılımda öncü bulunduğunu, buna karşılık Çin’in de üretim ve tekstilde hızla büyüdüğünü kaydetti. Li, Çin’in Hindistan’ın üretim ve tekstil alanını geliştirmesine yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Li ve Singh, geçtiğimiz yıl iki ülke arasında gerçekleşen 61,5 milyar dolarlık ticaretin 2015 yılına kadar 100 milyar doları bulmasının ümit ettiğini ifade etti. Ancak ülkeler arasındaki ticaret daha çok Çin’in lehine. Çin Başbakanı Li, Hint mallarının Çin pazarına daha fazla girmesine izin vermeye hazır olduklarını belirtti.

Çin Başbakanı Li Keqiang, göreve gelmesinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini Hindistan’a gerçekleştiriyor.

Editör: TE Bilisim