Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Çin’de, kasabalarından geçmesi planlanan ancak sonrasında geçmeyeceği söylenen demiryolu hattından dolayı binlerce protestocunun polisle çatışması sonucu resmi rakamlara göre 30’u polis, 68 kişi yaralandı.

Devlet medyasının bugün bildirdiğine göre olaylar, ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletine bağlı Guang’an şehrinin Linshui kasabasında 16 Mayıs’ta baş gösterdi. Linshui yerel hükümetinin internet sitesinde bugün yapılan açıklamada, 100’den fazla protestocunun polisle çatıştığı, araçları ateşe verdiği, 40 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi. 20 kişinin daha pazar günü gözaltına alındığı ifade edilirken, gözaltındaki 60 kişinin serbest bırakılıp bırakılmadığı bilinmiyor.

Çin’in sosyal medyasına yansıyan görüntü ve fotoğraflarda göstericilerin, Şanghay-Chengdu otobanının Lingshui Batı çıkışını kapadığı ve burada polisle çatıştığı görülüyor.

Görüntülerde ayrıca polisin otobanda geniş güvenlik önlemleri aldığı, göstericilerin polisi taş yağmuruna tuttuğu, kasaba merkezinde göstericilerle polisin karşı karşıya gelişi, polisin taşlardan dolayı geri çekilmesi, sonrasında ise polisin göstericilere coplu müdahalesi ve gözaltılar görülüyor.

Tayvan medyasına göre ise 30 bine yakın kişinin yaptığı protestolarda yüzlerce kişi yaralandı, 3 kişi ise öldü. Ancak 3 kişinin öldüğü henüz doğrulanmadı. Protestoların barışçıl başladığı, ancak polisin müdahalesi sonucu çatışmaya dönüştüğü iddia ediliyor. Yerel hükümetin bugün yaptığı açıklamada, iki gün süren olayların ardından durumun şu an kontrol altına olduğu ve sosyal istikrarın korunduğu savunuldu. Resmi Xinhua Ajansı da söz konusu demiryolu hattı güzergahının görüşülmekte olduğunu duyurdu.

Editör: TE Bilisim