Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Gıda skandalları ile gündeme gelen Çin’de, bu kez de 2 bin tondan fazla hastalıktan ölmüş domuz eti satıldı. Söz konusu hastalıklı etlerin, lokanta ve kasaplara kilosu 3-4 yuan (yaklaşık 1.25 TL) satıldığı bildirildi.

Çin medyasında geniş yer bulan haberde, hastalıktan ölmüş domuz etlerinin ülkenin güneydoğusundaki Fujian eyeletinde satıldığı ifade edildi. Hastalıklı etleri satan kişilerin tespit edildiği ve gözaltına alındığı belirtilen haberde, bu ticaretten toplam 55 milyon yuan (yaklaşık 9 milyon dolar) ciro elde edildiği kaydedildi.

Bölgede ortalama 5 milyondan fazla domuz doğumunun gerçekleştiğine dikkat çekilen haberde, her ay on binlerce hayvanın hastalıktan telef olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu ölü hayvanların etleri Fujian başta olmak üzere Xiamen, Jiangxi, Jiangsu, Sıchuan, Henan, Hunan ve Guangdong eyaletlerine satıldı. Leş domuzların tanesi, 100 ila 500 yuanden (yaklaşık 35 TL ile 175 TL) arasında satıldığı vurgulandı.

Ölü etler başta lokantalar olmak üzere, gıda şirketleri, toptan et pazarları ve kasaplara tedarik edildi ve milyonlarca Çinli tarafından tüketildi.

DOMUZ LEŞLERİ, MİLYONLARCA KİŞİNİN SU KAYNAĞINDA ÇIKMIŞTI

Çin’de 2013 yılında da 6 binden fazla domuz leşi, ülkenin finans merkezi olarak bilinen Şanghay şehrindeki Huangpu nehrine vurmuştu. Şehrin ana içme suyu kaynağı olan nehirde yaşanan skandal, Çin gündeminde geniş yankı uyandırmıştı.

Editör: TE Bilisim