Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Çin'de beklenen lider değişimi sonunda gerçekleşti. Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, koltuğunu yardımcısı Xi Jinping'ine devretti. Xi Jinping, ülkenin 5. cumhurbaşkanı oldu.

Çin'in gelecek 10 yılına yön verecek kişi olarak seçilen Xi Jinping, 2 bin 963 delegenin katıldığı seçimde 2 bin 952 delegeden kabul oyu aldı. Üç kişi çekimser kalırken, Xi'ye bir "hayır" oyu çıktı.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve ÇKP Merkez Komitesi Askeri Komisyonu Başkanı Xi Jinping, bugün düzenlenen 12. Çin Ulusal Halk Meclisi 1. Toplantısı'nın 4. genel kurulunda yapılan seçimlerde Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Çin Halk Cumhuriyeti Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı seçildi.

Xi, alkışlar altında ayağa kalkarak tüm delegeleri selamlarken, koltuğu devraldığı eski cumhurbaşkanı Hu Jintao ile tokalaşarak basına poz verdi.

Seçimler sonucu Li Yuanchao da, Çin Cumhurbaşkan Yardımcılığı'na seçildi. Çin’de Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sembolik bir görev ve Li, yedi üyeli Komünist Parti Merkez Komitesi'nde (Politbüro) yer almıyor.

Çin Cumhurbaşkanlığı 1954 yılındaki ülke anayasasına göre getirilirken, 1975 yılında kaldırılmış, 1982 yılında ise yeniden getirilmişti. Çin Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilirken, bu görev başında en fazla iki dönem kalınabiliyor.

Yeni başbakanın da Cuma günü seçilmesi bekleniyor. Bu göreve Li Keqiang'ın getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor ve oylamalar sembolik olarak görülüyor.

Editör: TE Bilisim