Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Çin’de kurulan sahte bir banka, yüksek faiz vadederek müşterilerini yaklaşık 200 milyon yuan (31,9 milyon dolar) dolandırdı.

Çin’in devlet medyasına göre, olay ülkenin doğusundaki Zhejiang eyaletinin Nanjing şehrinde yaşandı. Haberde, çalışanların kostümleri, içerideki LED ekran, sıra makinesi ve diğer iç görünümü itibariyle devlet bankalarına birebir benzeyen sahte banka, yüksek faiz vaat ederek, 200 kişinin parasını aldı. Ancak müşteriler, vaat edilen haftalık yüzde 2’lik faizi ve ana paralarını alamayınca şüphelenmeye başladı. Olay, geçen yıl bankaya 1,9 milyon dolar değerinde para yatıran bir iş adamının, söz verilen faizi ve yatırdığı parasını alamayınca durumu polise bildirmesiyle ortaya çıktı.

Çin medyasına yansıyan haberlere göre, olayla ilgili beş kişiyi tutuklayan polis, söz konusu sahte bankanın bir yıldır faaliyet gösterdiği ve çalışma izni bulunmayan bir taşra kooperatifine ait olduğunu açıkladı. Resmi Xinhua ajansı, bu kooperatifin adını "Nanjing Mou Köyü Ekonomik İşbirliği Birimi" olarak duyurdu.

Söz konusu kooperatifin bir yasal temsilci ve dört yöneticisini tutuklayan polis, olayla ilgili araştırmasını sürdürüyor. BBC’ye göre, tutuklananlar arasında, müşterilerin paralarını Çin'in ünlü kumar merkezi Macau'ya aktaran bir kadın da bulunuyor.

Paralarını kaptıranların çoğunun komşu Zhejiang eyaletindeki iş adamları olduğu belirtildi.


Editör: TE Bilisim