Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Çin’in güneyindeki Fuzhou şehrinde bir yolcu uçağının havaalanına iniş yaptığı sırada pistten çıkması sonucu, 5 yolcunun yaralandığı bildirildi.

Çinli Joyair'e ait Modern Ark 60 (MA60) tipi yolcu uçağı, yerel saatle öğleden sonra Fuzhou Changle Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistin dışına çıktı. Çin medyasına göre, 45 yolcu ve 7 kabin mürettebatın bulunduğu uçağın pistten çıkmasının ardından 5 yolcu yaralandı. Kanadı kırılan ve yangın çıkan uçağa itfaiye hemen müdahale etti. Bu esnada havaalanı da geçici olarak kapatıldı. Uçağın motor, kanat ve iniş takımlarının hasar gördüğü de açıklandı.

Joyair, yaşanan kazanın ardından özür diledi.

Modern Ark 60 tipi uçak, Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) kapsamında Çin'in Xi'an Aircraft Industrial Corporation tarafından üretilen bir turboprop motorlu uçak olarak biliniyor. Son yıllarda bu tip uçaklarda, bazı yaralanmalara neden olan kazalar yaşanmıştı.

Editör: TE Bilisim