Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Yolsuzlukların üzerine müsamahasız giden Çin yönetimi, 39 vekilin görevine son verdi. Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in başlattığı yolsuzlukla mücadelede devam ediyor. Ülkenin hemen her alanına yayılan yolsuzluk ve rüşvetle mücadele, meclise uzandı.

Yarın başlayacak 12. Çin Milli Halk Meclisi (NPC) 3. Toplantısı öncesi basının karşısına çıkan NPC Sözcüsü Fu Ying, son iki yılda 39 vekilin yolsuzluk nedeniyle görevine son verildiğini söyledi. Çin meclisinde 31 eyalet, belediye ve özerk bölgeler ile Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ve askeriyeden gelen 2 bin 964 vekil bulunuyor.

Yarın başlayacak yıllık olağan meclis toplantısında Başbakan Li Keqiang, hükümet çalışma raporunu açıklayacak. Li’nin geçen yıl yüzde 7,5 olan ekonomik büyüme hedefini, bu yıl yüzde 7 olarak açıklaması bekleniyor.

YOLSUZLUKLAR İLK KEZ MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan dün başlayan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nda (CPPCC) 20 yıldan beri ilk kez yolsuzluklar, yıllık çalışma raporuna yansıdı. Konferansın başkanı Yu Zhengsheng, CPPCC’nin, üyelerinin bütünlüğü geliştirmesi ve yolsuzlukla mücadeleye davam etmesi gerektiğini söyledi. Yu ayrıca, aralarında CPPCC eski Milli Komite Başkan yardımcısı Ling Jihua ve Su Rong’un da bulunduğu 14 üyenin görevine son verildiğini açıkladı.

GENERALLER DE YOLSUZLUKTAN HAPİSTE

Çin’de son olarak orduda yolsuzluğa bulaşan 14 general hakkında soruşturma açıldı ya da mahkumiyet kararı verildi. Çin ordusunun günlük yayın organı PLA Günlüğü gazetesi, 14 general arasında nükleer füze kuvvetlerinin siyasi komiser yardımcısı ile Kuzey Deniz Filosu kurmay başkan vekili gibi generallerin olduğunu yazdı.

Çin ordusunda yolsuzluktan yargılanan en yüksek rütbeli asker, eski Genel Kurmay Başkanı Xu Caihou oldu. Rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla geçen yıl tutuklanan Xu’nün müebbet hapis cezası alması bekleniyor. Xu’nün Çin Komünist Partisi’ndeki görevine de son verilmişti.

Editör: TE Bilisim