Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Çin'in başkenti Pekin’de halk, 250 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki Asya’nın en büyük LCD ekranının altında akşamın keyfini çıkarıyor.

2003 yılında yapılan ve iki dev alışveriş kompleksleriyle birlikte 40 milyon dolara mal olan Shimaotianjie’nin (The Place) akşam manzaraları ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. Her yarım saatte bir renkli animasyon görüntüleriyle büyük ilgi gören dev LCD paneli, büyüleyici iklimiyle özellikle gençlerin ve turistlerin akşamları uğrak yeri konumunda.

Yaz akşamlarında ve özel günlerde tıklım tıklım dolan The Place, şimdilerde yeni yıl için süslendi. Batı tarzı yeni yıl figürleriyle donatılan bu yer, soğuk havaya rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Renkli animasyon görüntülerin, ekrandan yere yansıması ise renkli görütüler oluşturuyor. Manzarayı seyreden halk, burada hatıra fotoğrafı da çektiriyor.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan gençler, buraya akşam manzarasının büyüleyici olduğu için geldiklerini ve vakit buldukça akşamın keyfini dev ekranın altında yürüyerek çıkardıklarını belirtiyor. Arkadaşlarıyla The Place’a gelen Wang isimli bir kadın, burada yeni yıl dileklerini dile getirdi. "Ailemin ve arkadaşlarımın mutluluğu ve sağlıklı olmalarını diliyorum’’ diyen Wang’ın arkadaşı da "Yılbaşında ailemle birlikte olmak ve güzel vakit geçirmek istiyorum.’’ diye konuştu.

Burayı ziyarete gelen halk ayrıca isterse cep telefonlarından The Place’ın merkezine sevdikleri için gönderdikleri kısa mesajlarını dev ekrandan da görebilme imkânına sahip oluyor.

Pekin’in merkezindeki finans merkezinde ve turistlerin alışveriş yaptıkları yere de yakın olan The Place’in dev ekrandaki ışıklı animasyon görüntüleri yaz aylarında 19.30- 23.00, kış aylarında ise 17.00-22.00 saatleri arasında yayınlanıyor.


Editör: TE Bilisim