Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya Ankara’da vatandaşlar davul zurna eşliğinde para ve altın yatırdı. Bankaya destek için gelen vatandaşlar pankart açarak destek konuşmaları yaptı. Banka önüne gelen davul ve zurnacı da kuyrukta bekleyenler 'Ankara'nın bağları' oyun havasını çaldı.

Bank Asya’nın Etimesgut şubesine gelen vatandaşlar, ‘Haramlar yetmedi helallere mi gözünüzü diktiniz’, ‘Para çekmeye değil yatırmaya geldik’, ‘Gün Bank Asya’ya sahip çıkma günüdür’, ‘Devletin bile batıramadığı banka’, ‘Aslanların bankası, sırtlanların tasası, yanınıza mı kalacak, ah ahların nidası’, ‘Dert çekerim, çile çekerim, gam çekerim, paramı çekmem’, ‘Milletin bankası batırılamaz’ pankartları açtı. Bir vatandaşın taşıdığı dövizde, Twitter fenomeni Fuatavni ile ilgili ‘Fuatavni bile bu şubeye para yatırıyor’ ifadeler dikkat çekti. Vatandaşların para yatırmak için gelen vatandaşları gören davul ve zurnacılar banka önünde davul ve zurna çaldı.

TATİLİMİ SATTIM, TATİLİN PARASINI GETİRDİM BURAYA YATIRDIM

Bank Asya’ya ailecek gelen ve tatilini satarak parasını yatıran Otay Atundiş; “Bunları doğru bulmuyoruz. Bizde buna bir tepkimizi göstermek amacıyla, ufak da olsa destek için bankamıza çocuklarla beraber geldik. Yarın da inşallah altın günü varmış. Çocuklarımızla birlikte, altınlarını bankamıza yatıracağız. Bu süreç geçecek inşallah. Mevcut hesabımız da vardı, sırf bu iş için tatilimi sattım. İlan verdim, tatilimi sattım, tatilin parasını getirdim buraya yatırdım, dört bin lira. Otay Atundiş eşi ise; “Çocuklarımın harçlıklarını, bayram harçlıklarını yarın altın gününde getireceğim. Hiçbir şekilde desteğimi esirgemeyeceğim. Ne biriktirirsem yatıracağım. Kimse bankamıza el uzatamayacak. Amaçlarına ulaşamayacaklar” diye konuştu.

'BİRİLERİ BATIR DEDİ, BİR YATIR ANLADIK; ‘20 YILLIK YÜZÜĞÜMÜ BOZDURDUM, GETİRDİM YATIRDIM’

Bankaya destek için para yatırmaya gelen başka bir vatandaş da; “Allah ıslah etsin inşallah. Birileri batır dedi, biz yatır anladık. 20 yıllık yüzüğümü bozdurdum, getirdim yatırdım. Adaletin bu mu dünya diyorum, ne deyim artık. Allah ıslah etisin inşallah. Safımız belli her zaman için inşallah. Ne kadar sürgün olursak olalım” ifadelerini kullandı.

EĞER 28 ŞUBATTA ONLARA YAPILAN ZULÜM TUTSAYDI, ŞİMDİ O MAKAMLARDA OLAMAZLARDI

Bankaya destek için gelen Süleyman Karabıçak; “Ben burada esnafım. Ben de para yatırmaya geldim. Ben bunu bir zulüm olarak görüyorum. Zulüm ile abad olunmaz. Bunu en iyi onların bilmesi lazım. Eğer 28 Şubatta onlara yapılan zulüm tutsaydı, şimdi o makamlarda olamazlardı. Bu zulümle geri adım attıracaklarını düşünüyorlarsa, diz çöktüreceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Ben böyle düşünüyorum. Biz diz çökmeyeceğiz, buradayız, bankamıza sahip çıkıyoruz. Kurumlarımıza sahip çıkıyoruz. Bunu böyle bilsinler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim