Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la Kremlin’de bir araya geldi.

Brüksel’in yakından takip ettiği görüşmede konuşan Çipras, Moskova’ya iki ülke halklarının yararına olacak yeni bir başlangıç yapmak için geldiklerini, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması için birlikte çaba göstereceklerini söyledi.

Rusya ve Yunanistan arasında ticari ilişkilerin yeterli olmadığına değinen Putin de yaptığı değerlendirmede ticari ilişkilerin artırılması ile igili neler yapılabileceğinin masaya yatırılmasını istedi.

Rusya’nın kısa süre öncesine kadar Yunanistan’ın bir numaralı ticari ortağı olduğunu hatırlatan Putin, “2009-2013 yıllarında ortak ticaret hacmimiz iki kat arttı. Maalesef geçen yıl bu rakam yüzde 40 düştü. Ticari ilişkilerimizi artırmak için yapacağımız çalışmaları detaylı bir şekilde ele almalıyız.” önerisinde bulundu.

Çipras’ın 12 Nisan’da kutlanacak Ortodoks Paskalya’sı öncesi gelmesinin de anlamlı olduğunu ifade eden Putin, Rusya ve Yunanistan’ın ortak manevi değerlere sahip olduğuna dikkat çekti.

Çipras’ın Moskova ziyaretinde Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne yönelik gıda ambargosunun kaldırılması, doğalgaz indirimi ve Türk Akım’ı ile ilgili konuları ele alması bekleniyor. Güney Akım doğalgaz boru hattını iptal eden Rusya, Karadeniz’in altından geçen ve Trakya’dan Türkiye’ye ulaşan Türk Akım’ı ile Yunanistan sınırından Avrupa’ya sevkiyat yapmak istiyor.

Rusya ve Yunanistan ilişkilerinin gelişmesi ise Brüksel’de endişe ile karşılanıyor. Avrupa Parlamentosu liberal grubun lideri Guy Verhofstadt, Yunanistan’ın borç batağından kurtulmak için Kremlin’in doğru adres olmadığı eleştirisi getirdi. AB’ye karşı Putin’le oynamakla suçlanan Çipras’ın bir an önce reform sürecine dönmesi ve AB kurallarına uyması talep ediliyor.

Editör: TE Bilisim