İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 21'inci Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne katılan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, terörizme karşı mücadelede sağlam bir iradeye sahip olduklarını belirterek "Afganistan’ı terörün mezarı yapacağız." dedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Ahmedzai Paris'teki konuşmasında, başkentin terör saldırılarından dolayı yas içinde olmasına rağmen daha güvenli bir gelecek inşa etmek için dünya liderlerine ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. Ahmedzai, Afgan halkının Fransa'yla dayanışma içinde olduğunu söyledi. Ahmedzai, her gün bir terör eyleminin yaşandığı Afganistan'ın, Fransa halkının acısını anlayabildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Ahmedzai ayrıca, "Afganistan’ın terörün mezarı olması için sağlam bir iradeye sahip olduğunu" aktardı.

Paris'te düzenlenen 21'inci Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne, 159 ülkenin devlet ve hükümet başkanı, toplamda 195 ülkeden temsilci katıldı. Saldırılar nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Fransa'da, zirvenin güvenliğini ise 2 bin 800 polis ve asker sağladı.

Editör: TE Bilisim