Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da görev yapan bazı papazların “yaratılış”, “ölümden sonraki hayat” ve "Hz. İsa’nın dirilişi” gibi Hristiyan inancının temel öğretilerine inanmadığını söylemesi tartışmalara neden oldu. Kilise yönetimi konuyla ilgili araştırma başlattı.

Danimarka’da ülkenin en çok satan gazetelerinden Jyyland-Posten tarafından yapılan bir anket çeşitli kiliselerde görev yapan bazı papazların Hristiyan inancının temel öğretilerine inanmadığını ortaya çıkardı. Söz konusu anket kamuoyunda da geniş çaplı tartışmalara neden olurken kilise yönetimi konuyla ilgili bir araştırma başlattığını açıkladı.

Hafta içerisinde Jyyland Posten’e konuşan bazı papazlar "Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği ve bu sırada göğe yükseldiğine ve yeniden dirildiğine inanmadıklarını" söyledi. Bazı papazlar ise dünyanın bir tanrı tarafından yaratıldığına ya da ölümden sonra hayat olduğuna inanmadıklarını söyledi. Sydhavn’da bulunan bir kilisede papazlık yapan Per Ramsdal, “Ben İsa’nın (Jesus) fiziki olarak gökyüzüne yükseldiğine inanamıyorum. Bana çok gerçeküstü geliyor. Ama bu elbette çok önemli bir hikaye.” dedi.

Diğer taraftan gazete tarafından yapılan bir ankete katılan 4 papaz “Dünyanın Tanrı tarafından yaratıldığına inanmadıklarını” söyledi. 4 Papaz ise Hz. İsa’nın insanlık için çarmıha gerildiğine inanmadıklarını söyledi.

Köge Bölge Papazı Jan Baise, ‘‘Modern tarih açısından bakılacak olursa yeniden dirilişin bir temeli yok.’’ dedi. Funen Bölgesi papazlarından Ulla Charlotte Hansen ise ‘‘İsa’nın çarmıha gerildiğini varsayabiliriz ancak onun doğanın kurallarını esnetecek şekilde yeniden dirileceğine inanmıyorum.’’ dedi.

Danimarka’da 10 yıl önce de benzer bir tartışma yaşanmıştı. Taarbæk Kilisesi Papazı Thorkild Grosbøll, yazdığı bir kitapta ‘Tanrı’nın’ varlığına inanmadığını söylemişti.

Editör: TE Bilisim