Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile ABD arasındaki Suriye görüşmelerinin artık kendilerini daha fazla kaygılandırdığını söyledi. Davutoğlu, "Çünkü her görüşme sonrasında Ruslar daha fazla saldırıyor." dedi.

Londra'da düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptıkları görüşmede Rusya'nın Halep ve Azez'e saldırı yapılmaması konusunda uyarılması için mutabık kaldıklarını söyledi.

Kendilerinden sadece 'muhalefeti ikna edin, Cenevre'ye gelsin' talebinde bulunulduğunu ifade eden Davutoğlu, ikna etmelerine rağmen; muhalefetin Madaya başta olmak üzere insani trajedilerin sürdüğü bölgelerde ateşkes yapılması konusundaki taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti.

Davutoğlu, "Doğrusu Rusya ve ABD arasındaki görüşmelerden bir şey beklememe yanında bizi daha fazla kaygılandırıyor. Çünkü her görüşme sonrasında Ruslar daha fazla saldırıyorlar. Bu konuda da müttefikimiz ABD'yi çok daha kararlı ve bu insanlık suçları karşısında Rusya'ya karşı çok daha açık bir tavır göstermeye davet ediyoruz. Çünkü ne zaman Amerika-Rusya görüşmesi olmuşsa ertesi gün daha fazla saldırı oldu. Bunun açıklamasını beklemek bizim hakkımız. Milyonlarca Suriyeliyi eğer biz misafir ediyorsak; bunu sormak hem hakkımız hem de Suriye halkı adına bunu cevabını beklemek bizim görevimiz." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, tüm bu yaşananlara rağmen Suriyelilere insani yardımları sürdüreceklerini ve AB ile birlikte el ele çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim