Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de hiçbir Türk subayı, Türk askerinin bulunmadığını söyledi. Türk halkının bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olması ve bu manipülasyonları yapanları da tanıması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, terörün çözümü için hem bölgesel hem küresel çalışmaların mevcut olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam'la Ankara Marriott Oteli'nde bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1997 yılından bu yana yapılan ilk ziyaret olduğunu söyledi. 1985 yılında Türkiye'nin büyükelçilik açtığını dile getiren Davutoğlu, Singapur'un aslında bir başarı öyküsü olduğunu vurguladı. Başbakan'ın Singapur'a bir ziyaret gerçekleştirmesi konusunda mutabık olduklarını ifade etti.

Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam, İstanbul'a özel bir ziyaret gerçekleştirmekten mutlu olacağını kaydetti. Asya'daki ekonomik gelişmelerden bahseden Shanmugam, Türkiye'nin dünyanın geçirdiği rönasansta özel bir role sahip olduğunu belirtti. Ankara'da büyükelçilik açmaya karar verdiklerini açıklayan Shanmugam, Singapurlu firmaların Türkiye'ye yatırım yapmaya başladığını söyledi. Yapacak çok şeyleri olduğunu dile getiren Shanmugam, ilişkilerin daha ileri götürülmesi konusunda çalışma yaptıklarını ifade etti.

Basın toplantısında Suriye'de 4 Türk savaş uçağı pilotunun yakalandığı iddialarının sorulması üzerine Bakan Davutoğlu, maalesef son dönemde psikolojik operasyon mahiyetinde bu tür haberler çıkarıldığını söyledi. Sanki Suriye konusunda Türkiye'nin uluslararası konusunda imaj kirlenmesi oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Davutoğlu, bundan önce yine aynı konuda haberler çıktığını ve bunlarla ilgili hiçbir bilgi belge gösterilemediğini, yalanlandığını kaydetti.

4 pilot konusunda Genelkurmay'ın açıklama yaptığını ve yalanladığını hatırlatan Davutoğlu, Genelkurmay'ın açıklaması üzerine söyleyecek birşeyi olmadığını kaydetti. Suriye'de hiç bir Türk subayı, Türk askeri bulunmadığının altını çizen Davutoğlu, CHP'nin açıklama yapılmasına karşın tekrar tekrar dış kaynaklı bu konuyu gündeme taşımasını, gerçekten varmış gibi soru önergesi vermesini, manipüle etmesini yadırgadıkların,ı kendilerini üzdüğünü ifade etti. Haberlerin spekülasyon olduğunu ve yalan olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Hem iç hem dış kamuoyunu manipüle etme amaçlıdır. Türk halkının bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olması ve bu manipülasyonları yapanları da tanıması gerekir. Suriye'de tutuklu hiçbir Türk askeri bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme ve terörün çözümü konusunda dış girişimlerin sorulması üzerine ise Davutoğlu, teröre karşı mücadelenin çok boyutlu mücadele olduğunu vurguladı. Bu konuda her aşamada koordineli bir çalışmanın yürütüldüğünü anlatan Davutoğlu, gündemdeki sıkıntıların aşılması için her türlü çalışmanın yürütüldüğünü kaydetti. Daha önce olduğu gibi şimdi de hem bölgesel hem küresel çalışmaların mevcut olduğunu dile getiren Davutoğlu, bu stratejinin kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Editör: TE Bilisim