Amerika'nın Connecticut eyaletindeki bir okulda eğitimimi sürdürüyorum. Okuduğum okulda, Türkten Arnavuta, Araptan Hintliye birçok dinden, kültürden, öğrenciler var. Bir kaç gün önce, bir arkadaşla yemek yedik. Kendisi, Barzani desteğiyle Amerika'ya eğitimi için gönderilmiş bir Irak Kürdü. Koyu bir muhabbete girdik. 'Havadan,sudan' konuşurken, duraksadı ,ve; 

'Merak ettim, sizin Türkiye'de Barzani'yi seviyorlarmı?' diye sordu. Şimdi duraksama sırası bendeydi. Kürdistan hayallerini süsleyen Barzaniyi soruyordu. 
'Barzani Büyük Kürdistan'ı hayal ediyor mu?' sorusuyla yanıt verdim.
'Evet, istiyor tabii ki' dedi o da. 
Celallenmiş bir şekilde,'Biz Türk'üz, Türk topraklarının bölünmesini düşleyen bir insanı neden sevelim!'' diye çıkıştım. 
''Ben de Kürdüm, Kürdistan'a inanıyoruz biz, kaç yıl içinde bilmem ama, bir gün göreceksin, kurulacak o devlet.'' cevabını aldım. 
Görünen o ki yıkamışlar beynini.
'' Eğer biz Türk'sek, o topraklar asla Kürdistan adını taşımayacak'' söylemime ''Göreceğiz'' ile yanıt verdi. Masadan kalktıktan sonra düşüncelere daldım. 
Duygu yüklü bir hale büründüm.
''Derinlere bir taş at ve gelen sesi dinle.'' diyor Mevlanâ İdrisi.'' 
Attım ben de derinlere bir taş, verdim kulağımı ;
''Bu dünyada binbir türlü davaya hizmet eden adam var, ve bunların çocukları Amerika gibi yerlerde yüksek seviyeli okullarda okutuluyor, büyüyünce de bahsi edilen bu davalara hizmet edecekler. Biz Türk'lerin de bunlardan geri kalmaması lazım. Yoksa bu topraklar ellere kalacak....''

Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!

Dank etmez mi kafama.
Türk evladı neden acilen laptopunun üzerinde uyuduğu uykudan uyanmalı? 
Atın derinlere bir taş sizde, o size bir kez daha anlatacak...

ABD Temsilcisi :YUŞA ŞENEL

Editör: TE Bilisim