ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı! ABD'de Teksas krizi! 25 eyalet bildiri yayınladı!
Doğu Türkistan Türkleri’nin acısını hissetmek, aklın, ahlakın ve vicdanın gereğidir!

21. yüzyılda yaşadığımız bugünlerde Doğu Türkistan’da Çin tarafından kurulan Nazi kampları benzeri toplama kamplarında milyonlarca Müslüman Türk insan tasavvurunu aşan akıl almaz zulme tabi tutulmaktadır.

Yüzlerce tanınmış akademisyen arkadaşımız, şair ve yazarlarımız, sanatçılarımız “eğitim kampları”nda zorla tutulmaktadır.Komünist Çin yönetimi insanlık dışı baskı ve işkencelerle Türklere Çin milli kimliğini dayatmaktadır. Amaç Türkü ırkî, kültürel ve zihinsel açıdan asimile etmek, Sultan Satuk Buğrahan, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib, Hoca Ahmet Yesevilerin yurdunu ebedi Çin toprağı hâline getirmek ve Türk kültürünün beslendiği kaynağı kurutup Türk milli kimliğinin temelini sarsmaktır.Hâl böyleyken, Türkiye’de milliyetçi iddiasını taşıyan bazı gazete ve köşe yazarları anlaşılmaz bir biçimde Çin savunuculuğuna soyunmakta, Doğu Türkistan’da olup bitenleri CIA yalanı olduğunu iddia etmektedirler. Askerler, polisler ve memurlar olmak üzere 1 milyon 120 bin Çinlinin çoğunluğu Müslüman Türklerden oluşan 1 milyon 690 bin hanede konakladığını Çin resmi gazeteleri yazarken, bu gazete ve köşe yazarları bunları görmezden gelerek Doğu Türkistanlı Türkleri yalancı, iftiracı, uydurmacı, CIA ajanı, hatta FETÖCÜ diye suçlamaya çalışmaktadırlar.Bunlara göre, Birleşmiş Milletler yalan söylüyor, Doğu Türkistan’da yaşayanlar yalan söylüyorlar. Eğer bugün Doğu Türkistan’da ABD ya da CIA’nın kullanabileceği bir durum ortaya çıkmışsa, bunun sorumlusu Çin komünist yönetimidir, onun asimilasyon hedefli etnik ve ateizm hedefli din politikasıdır.

Şunun bilinmesi gerekir ki, Doğu Türkistanlı Türkler Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri bozmak niyetinde değildir, Türkiye Cumhuriyeti devletinden tek istediği şey adaletsizliğe ve zulme karşı bir ses vermesi, haksızlığa karşı haklının, zalime karşı mazlumun yanında olduğunu ortaya koyması, Filistinli mazlum Müslümanlara gösterilen ilginin yüzde birini Doğu Türkistanlı Müslüman Türklere de göstermesidir. Türkiye Doğu Türkistan Türklerinin son umududur. Damarında Türk kanı akan her Türk’ün Çin zulmüne dur demesi gerekmektedir. Aklın, ahlakın ve vicdanın  gereği ve sesi budur.

Kaynak: Prof. Dr. Alimcan İnayet’in kişisel sosyal medya hesabından alınmıştır

Editör: TE Bilisim