Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Güvenlik ve Yolsuzluklarla Mücadele Komisyonu Başkanı İrina Yarovaya, Kürt mafya lideri olarak tanınan Ded Hasan’ın öldürülmesinin sosyal açısından tehlikeli bir gelişme olduğunu söyledi. Ancak, Yarovaya’ya göre ülkenin, mafya savaşlarının yaşandığı 1990’lı yıllara dönme tehlikesi bulunmuyor.
Ded Hasan’a yönelik suikastın iyi organize edilmiş bir saldırı olduğunu kaydeden Yarovaya, “Ben polisin suçluları bulacağına inanıyorum. Polis, tetikçi ya da arkasındaki yapıyı kısa sürede çözecek. Halkın yaşadığı alanlarda işlenen bu tür saldırılar sosyal açıdan çok tehlikeli.” değerlendirmesinde bulundu.
1990’lı yıllarda yaşanan çete savaşlarının patlak vermesinin mümkün olmadığına işaret eden Duma Komisyon Başkanı, “Biz şimdi çok farklı bir ülkeyiz. Farklı kanun ve hukuk var.” dedi.
Diğer taraftan İnterfax’a açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı yetkilileri, mafyalar arasında kanlı savaşların patlak verme riski olduğunu söyledi. Ded Hasan’ın restoran çıkışında yakında bulunan bir binanın çatısından, keskin nişancının açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiği belirtilirken, olayın bir iç hesaplaşma sonucu olduğu öngörülüyor.
Moskova’da Ded Hasan (Hasan Dede) lakaplı, Kürt asıllı mafya babası Aslan Usoyan’a yönelik suikastın sonrasında ilk görüntüler yayınlandı. Görüntüde, Rus güvenlik görevlilerinin olay yerinde inceleme yaptığı ve bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözleniyor.
Rus basınına göre, güvenlik görevlileri katilin saklanarak nereden ateş ettiğini belirledi. Suikastın yapıldığı sokakta bulunan Sinema Sanatçıları Evi binasının çatından ateş edildiğine işaret eden basın, çatıda 6 mermi kovanının bulunduğunu da belirtti. Life News ajansına bilgi veren bir görevli, silahın türünün henüz tespit edilmediğini söyledi. Ajansa göre, Ded Hasan restorandan çıkarken tek kurşunla kafasından vuruldu. Ağır yaralanan mafya babasının kısa bir aradan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim