Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
 Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kastamonu'daki bir nikah salonunda düzenlenen Tecvit Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, dünyanın nice yerlerinde Kur'an-ı Kerim bulunmadığını söyledi.

Bazı ülkelerde hafızlık yapmak isteyenlerin tahta parçalarına beyaz taşlarla ayetleri yazdığını ifade eden Görmez, şunları dile getirdi:

"Hafızlar ezberliyorlar sonra su ile yıkıyorlar, ikinci ayeti yazıyorlar. Bu şekilde hafızlığa çalışan Afrika'da binlerce, yüz binlerce çocuk var. Mushaf yok, Kuran yok ellerinde. Böyle bir dünyada, matbaada bir düğmeyle yüz binlerce Kuran'ın basılabildiği bir dünyada bundan mahrum olan insanlar var. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak diyoruz ki, 'Dünyada elinde ve evinde Kuran'ı olmayan hiçbir Müslüman kalmasın. Herkese biz ulaştıralım."

Görmez, bunu da devlet imkanlarıyla değil, hayırseverlerin katkılarıyla ulaştırmak istediklerini ifade etti. Bir gece Belarus'un İvya köyünde kaldığını hatırlatan Görmez, sabahleyin kalktığında evin önünde bir kuyruk gördüğünü anlattı.

Hocaya kuyruğun ne olduğunu sorduğunu ifade eden Görmez, "Dedi ki, 'Hocam, köylülerimiz sizin bana bir Kuran getirdiğinizi duymuşlar. İman ettikleri kitabı hayatlarında bir defa görmek, öpmek ve baş uçlarına koymak için evimin önünde kuyruk oluşturdular.' Onun için bu konuya millet olarak öncülük yapmalıyız" diye konuştu. Kuran okunmasına vesile olmak isteyen kardeşlerimiz tüm operatörlerden KURAN yazıp 4333e gönderildiğinde 12 tl bağış tutarıyla yurtdışında bir müslümanın Kurana sahip olmasına vesile olacak inşaallah.Allah böyle hayırlı amellerle rızıklandırsın.

ayrıntılı bilgi:www.hediyemkuranolsun.com

BU MESAJII GEREĞİ İÇİN BÜTÜN SEVDİKLERİMİZE GÖNDERELİM.





Editör: TE Bilisim