Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı tüm dünyanın tepkisini çekerken, çok sayıda ülke şehirlerin simge yerlerine Türk bayrağı ve kırmızı beyaz renkleri yansıtarak Türk halkı ile dayanışma mesajı verdi.
İstanbul Atatürk Havalimana yönelik gerçekleştirilen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı sonrası Almanya, ABD, Fransa, Meksika, Hollanda, Bosna, Avusturya, Kuveyt gibi bir çok ülke başkenti simge yerlerini Türk bayrağı ve kırmızı -beyaz renkleri ile ışıklandırdı.

ABD EMPİRE STATE

ABD'nin New York kentindeki sembol yapılardan tarihi Empire State binası, terör saldırısı sebebiyle ışıklarını kararttı.

1931'de inşa edilen ve dünyanın ilk gökdelenlerinden olan binanın '@EmpireStateBldg' adlı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu gece, binamız, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kurbanların acısını paylaşmak için karanlıkta kalacak" denildi. Binanın normalde ışıl ışıl olan en üst kısmının karanlıkta olduğu bir fotoğraf paylaşıldı. Kısa zamanda yüzlerce kez 'retweet' alan paylaşım büyük ilgi gördü.


ALMANYA BRANDENBURG KAPISI

Türkiye ile dayanışma mesajı veren ülkelerin başında Almanya oldu. Almanya'nın başkenti Berlin’deki dünyaca ünlü Brandenburg Kapısı'nı Türk bayrağı ay yıldız yansıtılarak destek mesajı verdi.

FRANSA EYFEL KULESİ

Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi, İstanbul'daki terör saldırısında ölenlerin anısına kırmızı beyaz renklere büründü.

HOLLANDA

Hollanda’da başta büyük şehirler olan Rotterdam, Den Haag, Amsterdam ve Utrecht belediyeleri olmak üzere bir çok belediye binalara Türk bayrağını asarak yarıya indirdi. Hollanda’da yaşayan Türkler ise sergilenen bu anlamlı davranıştan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Den Haag Belediye Başkanı Jozias van Aartsen belediye yönetim heyetine yazdığı mektupta, “Amsterdam, Rotterdam ve Utrecht belediyesiyle ortak karar aldık. Bu dört büyük şehrin belediye binasına Türk bayrağını asarak hem terörü lanetlemek hem de Türkiye’nin yanında olduğumuzu göstermek istedik ” sözlerine yer verdi.


MEKSİKA

Meksika'da ise yapılan destek açıklamalarının yanı sıra Başkent Meksiko'daki Meksika Dışişleri Bakanlığı binası Türk bayrağının renkleri yansıtıldı. Bakanlık binası saldırısında ölenlerin anısına kırmızı beyaz ışıklar yansıtıldı.

BOSNA MOSTAR KÖPRÜSÜ

Bosna Hersek'in en önemli sembollerinden biri olan tarihi Mostar Köprüsü de saldırıda hayatını kaybedenlerin acılarını paylaşmak amacıyla kırmızı beyaz renklerle ışıklandırıldı.

AVUSTURALYA EYALET PARLAMENTOSU

Avusturalya, Türk halkına destek vermek amacıyla Victoria Eyalet Parlamentosu'nu kırmızı - beyaz ışıklarla renklendirdi.

KUVEYT KULELERİ

Kuveyt de diğer ülkeler gibi Türk halkının acısını paylaşmak ve dayanışma içinde olduğunu göstermek için başkentteki Kuveyt Kuleleri, Türk bayrağının renkleri ile ışıklandırıldı.
Cihan

Editör: TE Bilisim