Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Özbekistan’ın özerk bölgesi Karakalpakistan’ın Tortkol ilçesinde yaşayan "dünyanın en yaşlı kadını" 135 yaşında hayatını kaybetti. Yusupova'nın yaşı ile ilgili haberi ilk kez Cihan’a Haber Ajansı 2009 yılında yapmıştı. 1880 doğumlu Tuti Yusupova söz konusu haberden sonra dünya medyasınında ilgisini çekmişti. Yusupova önceki gün 135 yaşında hayata veda etti. Yaşadığı evinde ilk defa Cihan’a konuşan Tuti Yusupova’nın insanlara tavsiyesi ise "sevgi ve saygıda kusur etmeyin" olmuştu.

Üç asra şahitlik eden Yusupova’nın ölümü yakınları ve tanıdıkları tarafından üzüntüyle karşılandı. Yaşlı kadın önceki gün düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

17 yaşında evlenen Yusupova, erkek ve kız iki çocuk annesiydi. 1940 yılında kocasını kaybeden Yusupova'nın daha sonra oğlu da yitirmişti. Yusupova vefat eden erkek çocuğunun soyundan gelen torunlarının yanında kalıyordu.

Sağlığında dünya basınında ilk defa Cihan’a konuşan Yusupova, sağlık bakımından ciddi bir sorunu olmadığını sadece görme ve konuşmada sıkıntı çektiğini belirttmişti. Yusupova, " Rahatlıkla televizyon seyredebiliyorum, ama kulağım iyi duymuyor. Konuşulanları iyi duyamıyorum. Olup bitenleri pek anlamasam da gördüklerim bana yetiyor ." diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim