Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
 NASA, 15 Şubat'ta Dünya'nın yakınından geçecek olan yarım futbol sahası büyüklüğündeki ''2012-DA14'' asteroidin, şimdiye kadar Dünya'nın en yakınından geçen asteroid olacağını bildirdi.
NASA'nın Dünya'ya Yakın Uzay Cisimleri Programı'ndan Don Yeomans, asteroidin Dünya'ya kesinlikle çarpmayacağının altını çizdi.

İNSAN YAPIMI UYDULARDAN BİLE YAKIN

Yeomans, "Dünya'nın yaklaşık 28 bin kilometre uzağından geçecek asteroid, Yeryüzü'ne insan yapımı uydulardan bile daha yakın olacak. Asteroid, Alçak Dünya Yörüngesi'ne yerleştirilen Uluslararası Uzay İstasyonu ve gözlem uyduları ile Dünya'nın arasından geçip yoluna devam edecek" dedi.

3 BOYUTLU HARİTASI ÇİZİLECEK

Yaklaşık 50 metre genişliğindeki asteroidin geçişini Mojave Çölü'ndeki Goldstone Radarı ile izleyecek NASA, boyutları, dönüş hızı ve yansıtma gibi özelliklerini belirledikten sonra DA14'ün üç boyutlu radar haritasını çıkaracak.

Gökcismi, saatte 29 bin kilometre hızla hareket ettiği için amatörler tarafından gözlenmesi mümkün olmayacak. Sadece deneyimli ve şanslı gözlemciler, DA14'ü bir anlığına görebilecek.

Editör: TE Bilisim