Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Esed rejimine bağlı milislerin Tartus'a bağlı Banyas ilçesindeki Sünni köyü el Beyda'da gerçekleştirdiği katliamın dehşet veren görüntüleri yayınlandı. Şebbiha milislerinin etnik temizlik yaptığı katliamda, aralarında kadın ve çocukların olduğu yüzlerce kişi infaz edildi.

Suriye'de yönetime bağlı ordu ve Şebbiha'nın önceki gün bölgede tek Sünni köy olarak bilinen el Beyda'da gerçekleştirdiği katliamın boyutunu ortaya koyan görüntüler yayınlandı. Köyü kuşatan ordu ve milisler evlere tek tek girerek yüzlerce insanı katletti. Dış dünya ile bağlantının kesildiği köyde ölenlerin sayısı konusunda tam bir rakam vermenin güç olduğu belirtiliyor.

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerini yükledikleri dehşet veren görüntülerde evlerinde infaz edilmiş onlarca kadın ve çocuk görülüyor. Birçok kadın ve çocuğun boğazının kesilmiş olduğu dikkat çekiyor. Şebbihaların ayrıca öldürmeden önce 3 aylık bir bebeğin ayaklarını yaktıkları görülüyor. Kucağında çocuklarıyla ya da hamile kadınların kurşuna dizilerek can vermiş olması da yürek burkuyor.

Suriye eski Başkan Yardımcısı Abdulhalim Haddam El Arabiya televizyonuna dün yaptığı açıklamada, Esed'i sahil bölgesini Sünni Müslümanlardan temizlemek için etnik bir temizlik yapmakla suçladı. Haddam, el Beyda'da en az 700 kişinin bu etnik temizlik sebebiyle öldürüldüğünü öne sürdü.

Editör: TE Bilisim