Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Birleşmiş Milletler ve Arap Biriliği Suriye özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi, Suriye'de kurulması muhtemel geçici hükümette Beşşar Esed'e yer olmadığını söyledi. El İbrahimi,"Geçici hükümette Esed'e bir yer göremiyorum." dedi.

ABD ve Rus yetkililerle Cenevre'de yapacağı görüşme öncesi Mısır'ın başkenti Kahire'de Suriye'deki durumu değerlendiren El İbrahimi, "Kurulacak geçici hükümette Esed kesinlikle yer almayacak." ifadelerini kullandı.

Cenevre görüşmelerinin Suriye'deki sorunun çözümü konusunda önemli bir görüşme olduğuna dikkat çeken El İbrahimi, "Biz Suriye'de askeri değil barışçıl bir çözümden bahsediyoruz. Barış konusunda ne kadar ileleme sağlarsak o kadar iyi olur. Çünkü Suriye'de akan kanın durması gerekir." diye konuştu.

Suriye'deki krizin 2014 yılına kalmaması gereğine işaret eden El İbrahimi, 2013 yılında sorunun çözülmesi gerektinin altını çizdi.

Özel Temsilci El İbrahimi'nin açıklamalarını Şam yönetiminden cevap gecikmedi. Şam yönetimi İbrahimi'yi taraflı olmakla suçladı.
Editör: TE Bilisim