Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Avustralya Başbakanı Tony Abbott'un 'Tsunami felaketinde size yardım ettik' sözü üzerine büyük tepki gösteren Endonezyalılar, ülkenin birçok şehrinde Avustralya için bozuk para toplayarak açıklamayı protesto etti. Endonezyalılar, Başbakanı Abbott’a verilmek üzere topladıkları bozuk paraları, Avustralya Büyükelçiliği'ne teslim etti.

Öfkeli kalabalık tepkilerini 'Özür dile Abbott', 'Sesini kes Abbott' sloganları atarak dile getirdi. Protestocuların ellerindeki ağzına kırmızı bant çekilmiş Tony Abbott pankartı ise dikkat çekti.

Protestoyu organize eden grup lideri Andy Sinalungga, Abbott'un açıklamasına şöyle tepki gösterdi: "Avustralya Başbakanı’nın yapmış olduğu 'Tsunami’de Endonezya’ya yardım yaptık' açıklaması bizleri yaraladı. Birçok ülkede idam var ve bu o ülkenin kanunları gereğidir. Abbott’un narkotik suçtan yakalanmış vatandaşlarının serbest bırakılması için yaptıkları yardımları hatırlatması talihsiz bir olaydır."

Avustralya Büyükelçiliği'nde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bina önüne asılan pankartlar da polisler tarafından kaldırıldı. Göstericiler, basına yaptığı açıklamalardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Endonezya'daki Bali adasından Avustralya'ya eroin kaçırırken 2005 yılında yakalanan Andrew Chan ve Myuran Sukumaran adlı iki Avustralyalının idamı, 2006 yılında onaylanmış ancak her yıl ertelenmişti. Avustralya makamlarının tüm çabalarına rağmen Endonezyalı resmi makamlar, idam cezasının uygulanacağını söylemişti.

Editör: TE Bilisim