Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elektrik ihtiyacının büyük bölümünü nükleer enerjiden karşılayan Slovakya’nın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Türkiye-Slovakya İş Forumu’nda konuşan Erdoğan, “2023 yılına kadar nükleer enerjinin elektrik üretimindeki payını yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Erdoğan, ilk nükleer santrali 6-7 yıl içinde tamamlayacaklarını, ikinci ve üçüncü santraller için de ihale sürecinin devam ettiğini dile getirdi.

Forumda iş adamlarına hitap eden Erdoğan, “Türkiye ile iş yapan açık söylüyorum, kazanır. Bugün de kazanır, yarın da kazanır. 76 milyon nüfusuyla artık farklı bir Pazar, farklı bir Türkiye var. Hem pazarız, hem pazar arıyoruz.” dedi. Erdoğan, ekonomi ve ticaret alanında Slovakya ile işbirliğinin artmasını temenni etti.

Türkiye’nin AB sürecine de değinene Erdoğan, “AB’nin önümüze çıkardığı yapay ve siyasi engeller bu konudaki şevkimizi de ciddi şekilde örseliyor.” dedi. Türkiye’nin 50 yıldır AB kapısında bekletilmekte olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Biz bunu samimi bir duruş olarak görmüyoruz. AB burada ahde vefa ilkelerini ayaklar altına almıştır. AB müktesebatına uygun olarak hareket etmemektedir. Güney Kıbrıs’ın şu anda bulunduğu durumun AB müktesebatı ile yakından uzaktan alakası yoktur. Olay tamamıyla ideolojiktir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim