Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusuna ait keşif-sabotaj grubunun başarısız saldırısında esir alınan üyesinin fotoğraf ve videosunu yayınladı.

İfade veren sabotajcı, "Ben, Zaver Hovanis Karapetyan, 16 Kasım 1974 tarihinde (Ermenistan'ın) Noemberyan ilçesinin Doveks köyünde doğdum. Ben bir köylüyüm. Beni paralı askerliğe çektiler" dedi.

Karapetyan, "Yağmur, sis ve gece karanlığından yararlanarak Azerbaycan ordusu yönünde harekete geçtik. Amacımız, Azerbaycan ordu birliklerinin bulunduğu mevzilere saldırıp oradaki tüm askerleri öldürmekti" diye konuştu.

 Saldırıları sırasında gruptan 2 kişinin yaralandığını belirten esir, "Diğerleri de yaralıları alarak geri kaçtı. Ben kaçamadım ve gizlenmeye karar verdim. Sonra beni Azerbaycan askerleri yakaladı" ifadelerini kullandı.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

Daha önce Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın bir Ermeni askerinin esir alındığı açıklamasını değerlendiren Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovannisyan, Bakü'yü yanlış bilgi yaymakla suçlamıştı. Ovannisya, Ermenistan ordusunun hiçbir sabotaj düzenlemediğini belirterek, askerlerinin kayıp vermesinin söz konusu olmadığını söylemişti.

(Kaynak: Sputnik)

Editör: TE Bilisim