TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
 Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni Silahlı Birlikleri'ne mensup Andranik Qriqoryan, birliğini terk ederek Azerbaycan tarafına geçti.
AZERBAYCAN OLAYI DOĞRULADI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı (ASB), yayınladığı bildiriyle olayı doğrulamakla birlikte Qriqoryan'a uluslararası hukuk normları esasında davranıldığı bilgisini verdi.

"ANLAMSIZ BİR AMAÇ UĞRUNA ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Ermeni asker Qriqoryan, basına yansıyan görüntülü ifadesinde anlamsız boş bir amaç uğrunda ölmek istemediği için teslim olmaya karar verdiğini bildirdi.

"BAŞKA BİR ASKER DAHA FİRAR ETTİ"

Ermenistan'ın Martuni ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu bildiren asker, birliğinden başka bir askerle birlikte firar ettiğini, diğer askerin akıbetini ise tam olarak bilemediğini söyledi.

"GIDA VE İLAÇ KONUSUNDA SIKINTI VAR"

Qriqoryan, firar kararı vermesine Dağlık Karabağ bölgesindeki askeri birliklerde yaşanan sıkıntıların sebep olduğunu, askerlerin mühimmat, gıda ve ilaç konusunda büyük problemler yaşadığını söyledi.

İKİ ERMENİ GRUP ARASINDA ÇEKİŞME

Andranik Qriqoryan, ordu içerisinde Karabağlı Ermeniler ile Ermenistanlı Ermeniler arasında sürekli çekişmelerin söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi.

BEYAZ BAYRAKLA GELDİ, ATEŞ AÇILMADI

Ermeni askerin teslim olduğu anlar Azerbaycan askerleri tarafından amatör kamerayla görüntülendi. Görüntüde, Grigoryan'ın Azerbaycan mevzilerine beyaz bayrakla yaklaştığı, Azerbaycan askerlerinin de ateş açmadığı dikkati çekiyor.

Editör: TE Bilisim