İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
 Milletvekili Paşayeva, Doğan Haber ajansına yaptığı açıklamada, "Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan bölgesi olan Ağdam'da ön sınır hattında 40 binlik askerle askeri talimleri neden geçiriyorsunuz, buna ne hakkınız var" diyerek, AGİT ‘Minsk grubu eş başkanlarının Ermenistan’a hiç bir baskı uygulamadığını kaydetti. Paşayeva, "Ermenistan askeri helikopteri bu talimler sırasında Azerbaycan’ın hava sahasını ihlal ederek işgal altında olmayan bölgelere doğru görünmesi artık sabrı taşıran son adım olmuştur" diye konuştu. Paşayeva, konuşmasına şöyle devam etti:

"Azerbaycan askerileri de Ermenistan’ın tahribatlarının karşı hemen uçağı düşürmüş ve onların insanımıza her hangi bir zarar verebilmelerine karşı önlem almışlar. Malesef ki, bugün de Uluslararası Örgütler Ermenistan'a 'sizin askeri uçağınızın vurulduğu yerde ne işi vardı, orada ne yarıyordu, orası Azerbaycan’ın hava sahası' diyerek ciddi baskı yapmıyorlar. Özliklede Dağlık Karabağ sorununu çözümü için misyon üstlenmiş AGİT Eş başkanlarının Ermenistan’a işgali bitirmesi için hiç bir baskı yapmaması Ermenistan'ın bölgede daha da şımarmasına ve durumu daha da gerginleştiren tahribatları devam ettirmesine neden oluyor. Ama artık sorunun barışçıl yollarla çözümü için durmadan çalışan Azerbaycan’ın askeri güçlerinin, halkının da sabrı taşmış ve artık yeter diyoruz. Ermenistan artık anlamalıdır ki, Azerbaycan’a karşı yaptığı bu gibi tahribatlara, hava sahasını bozmalarına karşı çok sert cevap alacaklar. 20 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’a bunun bir ders olması gerekir. AGİT Minsk Grubu başkanlarını da artık sorunun çözümü için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz .Her şey bir haddi var."

Editör: TE Bilisim