Ermenistan haber kaynaklarına göre, VOMA adlı örgütü eski istihbarat ajanı Vova Vardanov yönetiyor. Vardanov’un Karabağ’da kurduğu yeni terör örgütü gönüllü erkek ve kadınlardan oluşuyor.

Terör örgütü üyeleri zor şatlarda hayatta kalmayı, terör yöntemleri geliştirmeyi ve silah kullanmayı öğreniyorlar.

Ermeni yönetimin kendi açıklamalarına göre VOMA:

“İşgal altındaki Ermeni topraklarında kurulmuş düşman devletle (Türkiye ve Azerbaycan’ı kastediyor) çevriliyiz. O iki devletin amacı Ermeni halkını yok etmektir. Ancak mücadele sadece ordu ile olmamalı. Biz de bu amaçla zor koşullarda askeri eğitim veriyoruz. Eğitimlerimiz esnasında bize katılanlar şunları öğreniyor:

-bıçak atmak

-kaya tırmanışı

-dövüş sanatları

-ilk tıbbi bakım

-özerk hayatta kalma.”

Örgütün sıradaki eğitim etkinliğinin 10-19 Temmuzda Kelbecer’de gerçekleşeceği belirtilirken, bu toplanmadan önce 12-21 Haziran tarihleri arasında da bir talim yapılacağı duyuruldu.

Terör örgütü, Korona virüsü nedeniyle toplanmaları ileri bir tarihe atabileceğini açıkladı.


Türkiye ve Azerbaycan olup bitenleri dikkatle izlemeli. Şimdi size bugüne kadar kurulmuş olan Ermeni terör örgütlerinin listesini açıklayalım.

TDH

Ermeni terör örgütleri

Bilimsel araştırmalar uluslararası terörizmin bir parçası olan Ermeni terörünün tarihinin 100 yıldan fazla olduğunu kanıtlamaktadır. “Büyük Ermenistan” devletinin kurulmasını amaç edinmiş radikal Ermeni örgütleri 1887 yılında kurulan «Armenakan», sonradan «Hınçak» ve «Taşnaksütyun» partileri terörü başlıca araç gibi görmüşlerdir.

Dünyanın değişik ülkelerinde kanlı terör eylemleri yapmış Ermeni terör örgütleri şunlardır:

“Armenakan” Partisi: 

1885 yılında kurulmuştur. Türkiye’nin Van, Muş, Bitlis, Trabzon bölgelerinde ve İstanbul’da silahlı çatışmalar ve terör eylemleri yapmış olan bu örgüt İran ve Rusya’da yaşayan Ermenilerle işbirliği içinde çalışmıştır.

“Hınçak” Partisi: 

1887 yılında Cenevre’de kurulmuştur. Örgütün temel hedefi Türkiye’nin Doğu  Anadolu bölgesini, “Rus” ve “İran” Ermenistanları olarak adlandırdıkları bu bölgeleri birleştirerek “Büyük Ermenistan” devleti yaratmaktır. Parti Programının 4. maddesine göre; “Hedeflenen amaçlara ulaşmak amacıyla propaganda, tanıtım, terör ve yıkıcı örgüt kurma yöntemleri tercih edilmelidir.”

“Taşnaksütyun” – Ermeni Federatif Devrimci Partisi

1890 yılında Tiflis’te kurulmuştur. Temel hedefi Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ, Nahçıvan ve Türkiye’nin Anadolu topraklarında “Büyük Ermenistan” devleti kurmaktır. 1892 yılında Tiflis’te ilk kongresini yapmış olan “Taşnaksütyun” Türklere karşı suikast yapılmasına ilişkin kararlar almıştır. Bu kongre sonrası “Türk’ü, Kürt’ü her yerde, her bir ortamda öldür! Sözünden dönenleri, Ermeni hainleri öldür, intikam al!” emrini vermiştir.

“Taşnaksütyun” Partisinin kurduğu birçok terör örgütü vardır: 1973 yılında faaliyete başlamış “Ermeni Soykırımı İntikamcıları” grubu 1980-82 yıllarında Avusturya, Danimarka ve Portekiz’de Türk diplomatlarını şehit etmişlerdir. Gizli terör grubu DRO ve yan kolları: DRO-8, DRO-88, DRO-888, DRO-8888. Taşnakların bu yöndeki faaliyetleri devam etmektedir.

1975 yılında Beyrut’ta kurulmuştur. Merkez ofisi Şam’dadır. Filistin kamplarında hazırlık gören binden fazla savaşçısı vardır. Örgüt, faaliyetinin ilk 6 yılında dünyanın değişik ülkelerinde 19 Türk diplomatının ölümüyle sonuçlanan terör eylemleri düzenlemiştir.

“Ermenistan’ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu” (ASALA)

1975 yılında kurulmuş bu örgütün merkez ofisi Beyrut’ta, eğitim kampları ise Suriye’dedir. Örgütün temel hedefi Doğu Türkiye, Kuzey İran ve Azerbaycan’ın Nahçivan ve Dağlık Karabağ topraklarını içine alan “Büyük Ermenistan” kurmaktır.

ASALA, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarına karşı terör eylemleri tapmıştır. Örgütün “Ebu Nidal”, “Kara Eylül” gibi terör gruplarıyla işbirliği yapmasına ASALA lideri Akop Akopyan neden olmuştur. Atina’da 1980 yılında öldürülen Türk büyükelçisine yapılan suikastı üstlenmiştir. A. Akopyan 01.08.1980’de “New-York Times” gazetesine verdiği demeçte şunları demiştir: “Bizim düşmanımız Türk rejimi, NATO ve bizimle işbirliği yapmayan Ermenilerdir”. ASALA 1980 yılı nisan ayında ortak terör eylemleri yapmak konusunda PKK ile anlaşmış ve bu niyetlerini Lübnan’da resmileştirmişlerdir. Beyrut şehrinde 28.08.1993 yılında yaptığı açıklamada ASALA, “Pantürkçü petrol hattı” (Bakü-Tiflis-Ceyhan) projesinin gerçekleşmesine müsaade etmeyeceklerini açıklamışlardır.

“Gegaron”

 2001 yılı şubat ayında ASALA tarafından kurulmuştur. Amaç Güney Kafkas ve Orta Asya’da Türk kökenli siyasi lider, diplomat ve işadamlarına karşı terör eylemleri düzenlemek olmuştur.

“Ermeni Kurtuluş Hareketi” (AOD)

1991 yılında Fransa’da kurulmuştur. Terör eylemlerini ASALA ile işbirliği içinde yapmaktadır.

“Ermeni Kurtuluş Cephesi”

1979 yılında kurulmuş olan bu terör örgütü ASALA’nın bir koludur. Türkiye ve Azerbaycan’a karşı terör eylemleri hazırlamaktadır.

“Orli Grubu”

1981 yılında Fransa’da yaşayan Ermeni gençleri tarafından kurulmuştur. Örgüt 1987 yılına dek dünyanın değişik hava limanlarında 10’dan fazla terör eylemi düzenlemiştir.

“Ermeni Soykırımı Adalet Komandosu”

1972 yılında Viyana’da “Taşnaksütyun” Partisinin kongresinde kurulmuştur. “Ermeni Soykırımı Adalet Komandosu”nun amacı ermeni kökenli Lübnanlı gençleri silahlı örgütlerde toplamak, Türklere ve Azerbaycanlılara karşı kanlı terör eylemleri yapmaktır.

“Ermeni Birliği”

1988 yılında Moskova’da kurulmuştur. “ASALA” ile yakın işbirliği içindedir. Eski Sovyet coğrafyasında terörcüler için sahte belgeler düzenlemektedir. Dağlık Karabağ için silah ve paralı asker temin etmektedir.

“Demokratik Cephe”

ABD, Kanada ve Batı Avrupa’da faaliyet göstermektedir. Temel hedefi Türk devletinin parçalanmasıdır.

“Apostol”

29 Nisan 2001 yılında Ermenistan, Suriye ve Lübnan vatandaşlarından oluşturulmuştur. Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından kurulmuştur. Örgütün temel amacı Türkiye ve Azerbaycan topraklarında terör eylemleri düzenlemektir.

Azerbaycan topraklarında Ermenilerin uyguladığı terör – sabotaj olayları

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

Ermenilerin sadece Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde ve Azerbaycan’ın genelinde yaptıkları terör eylemlerinin haddi hesabı yoktur. Bunu görmek için sadece 20. yüzyılın sonlarında gerçekleşen terör olaylarına bakmak yeterli olacaktır.

Görmek isteyen gözler için Ermeni-PKK işbirliği de apaçık ortadadır.

Saygılarımızla.

TDH

Editör: TE Bilisim