Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Azerbaycan diasporasının Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992'de gerçekleştirilen Hocalı katliamı için adalet talepleri devam ediyor. Yaklaşık 10 yıldan bu yana her sene Ermenistan Büyükelçiliği önünde yaşanan acı olayı protesto eden Amerikalı Azerbaycanlılar, Ermenistan’ın özür dilemesini ve işgal altında olan Karabağ’dan çekilmesini istiyor.
Ellerindeki dövizlerle elçilik önünde slogan atan grup, bundan 21 yıl önce gerçekleşen acı olayı unutturmak istemiyor. Gösteriyi organize eden ABD-Azeri Network’un Genel Müdürü Adil Baguirov, hadisenin gerçekleştiği 1992 yılında birçok Avrupa ülkesinin Hocalıyı katliam olarak görmesine rağmen bu konuda henüz bir kınamanın yapılmadığını vurguladı. Azerbaycan’a ait Karabağ topraklarının hala Ermeni işgalinde olduğunu hatırlatan Baguirov, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından çekilmesini istediklerini ifade etti.

Baguirov, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde Hocalı katliamı için imza toplanması konusunda da açıklamalarda bulundu. Toplanan 125 bin imza ile bugüne kadarki en yüksek katılımlı ikinci kampanyası olduğunun altını çizen Baguirov, “Böyle bir kampanya ilk defa oldu. İmzalar sonrası Beyaz Saray yönetiminden bir açıklama yapılacağı yönünde bilgilendirme aldık. Ancak nasıl bir cevap veya tepki gelir onu bilemiyoruz. Beyaz Saray’ın tutumuna göre tepkimizi belirleyeceğiz. Bununla beraber bir cevap gelse de gelmese de bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hocalıyı daha fazla duyurmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 106'sı kadın, 63'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan’lı katledildi. 150 kişi kayboldu. 487 kişi ağır şekilde yaralandı. Naaşlar üzerinde yapılan incelemede; insanların yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görüldü.

Editör: TE Bilisim