Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının Halep'e yönelik saldırıları sürüyor. Bombardımanın 12'inci gününde en az 8 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Suriye'de silahların durması amacıyla gerçekleştirilen "suskunluk rejimi" anlaşmasına rağmen Esed yönetimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, Halep'e bomba yağdırmaya devam ediyor. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin hedef alındığı saldırılarda, en çok can kaybı sivillerde oluyor. Dün muhalifler için önemli geçiş güzergahı sayılan Kestilo yolunu hedef alan savaş uçaklarıyla yapılan saldırılarda çok sayıda sivilin yaralandığı bildirildi.

Esed ordusunun ayrıca Halep'in Keferhamra, Hayyan ve Beyanun bölgelerini füze ve varil bombaları ile vurduğu kaydedildi.

Esed ve Rus savaş uçaklarının Halep'in muhtelif bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, 8 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Öte yandan, Suriye ve Rus savaş uçaklarının geçen ay gerçekleştirdiği bombardımanlarda, 347 sivilin öldüğü kaydedildi. Ölenlerin 76'sının çocuk 38'inin kadın ve 7'sinin ise doktor olduğu bildirildi.Cihan

Editör: TE Bilisim