İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Suriye'de Esed yönetimi ile terör örgütü DAEŞ arasında gizli anlaşmalar yapıldığına dair yeni belgeler yayınlandı. Söz konusu anlaşmalardan Esed'in en büyük müttefiki Rusya'nın da haberdar olduğu iddia edildi.

Suriye'nin antik kenti Palmira'dan gelen son belgeler terör örgütü DAEŞ ve Esed yönetimi arasındaki gizli anlaşmaları bir kez daha ortaya koydu. Yayınlanan belgelerde DAEŞ'in militanları ve ağır silahları güvenli bir şekilde transferine yer veriyor. Söz konusu anlaşmanın Suriye ordusunun Mart ayı sonunda Palmira'yı ele geçirmesinden önce yapıldığına dikkat çekiliyor.

İngiliz Sky News televizyonu Pazartesi yayınladığı programda DAEŞ ve Esed yönetimi arasında gizli anlaşma bulunduğuna yönelik belgelere yer verdi. DAEŞ'ten ayrılan militanlardan elde edildiği ifade edilen belgelerde, Esed ordusunun tarihi Palmira kentini almasından önce varılan anlaşma çerçevesinde gerçekleştiği, DAEŞ militanları ile uçak savar, ağır top bataryaları gibi ağır silahların güvenli bir şekilde Rakka şehrine nakledilmesini kapsadığı belirtiliyor.

Sky News muhabiri Stuart Ramsay belgeleri aldığı DAEŞ militanına, Esed yönetimi, Rusya ve DAEŞ arasında bu tip anlaşmaların olup olmadığı yönünde soru sorduğu, militanın ise,"Kesinlikle DAEŞ ile Rusya ve Esed rejimi arasında bir koordinasyon var." dediği kaydedildi. Sky News haberinde elde edilen belgelerde Esed rejiminin 2012 yılından beri Suriye topraklarının yarısını ele geçiren radikal gruplarla işbirliği halinde olduğunu gösterdiğine dikkat çekiyor.Cihan

Editör: TE Bilisim