Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Avusturya eski İçişleri Bakanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ernst Strasser rüşvet almaya teşebbüs suçundan dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kendisine para teklif eden ve bunun karşılığında mali yasalarda değişiklikler isteyen işadamı rolüne girmiş gazetecilerle görüşmesinin ortaya çıkmasının ardından milletvekilliğinden istifa eden Strasser, Viyana’da görülen davada rüşvet suçundan mahkum oldu. Mahkeme başkanı para akışı olmamasının cezayı ortadan kaldırmayacağını ifade ederek Strasser’i dört yıl hapse mahkum etti.

Avrupa Parlamentosu Delegasyon Başkanı olan Ernst Strasser’in işadamı rolüne girmiş gazetecilerle bir yasa değişikliği için lobi yapmak üzere pazarlık yaptığı ortaya çıkmıştı. İngiliz Sunday Times gazetesinin ortaya çıkardığı skandalda; eski bakanın yasa değişikliği için "100 bin Euro, birinci sınıf uçuşlar ve bir şirket yönetim kurulu üyeliği" üzerine pazarlık yaptığı video kayıtları ile belirlenmişti. Strasser ile görüşen gazeteciler mahkemede video konferans yoluyla tanık olarak dinlendi.

Kendisini, "Bu kişileri yemlediği ve kim olduklarını ortaya çıkarmak için Londra’ya gittiğini" söyleyerek savunan Strasser, bu kişileri polise şikayet etmek istediğini ancak vakit bulamadan olaylın patlak verdiğini öne sürdü.

Strasser’i mahkum ettiren videolarda eski bakan, pozisyonu dolayısıyla Brüksel’de bir ağ oluşturduğunu ve bunu kendisinin sahip olduğu lobi firması için kullandığını açıklıyor. Beş müşterisi olduğunu anlatan Strasser, kendisine lobi faaliyetleri için yıllık 100 bin Euro ödendiğini anlatıyor. Strasser ikinci bir videoda parlamentoda yasaların lobi faaliyetleri ile nasıl etkilenebileceğini anlatıyor.

Editör: TE Bilisim