Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Eskişehir ile Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rus Çarlığı tarafından ismi değiştirilmeyen tek kenti olan Bahçesaray şehri arasında ‘kardeş şehir ve kültürel işbirliği’ anlaşması imzalandı.

        İmza töreni, Kırım’ın efsanevi kültür adamlarından İsmail Gaspralı’nın Bahçesaray şehrindeki evinde gerçekleştirildi. Gaspralı’nın Tercüman gazetesini 35 yıl boyunca hazırlayıp dünyanın dört bir yanındaki Türk devletlerine gönderdiği evindeki törene 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, AK Parti Milletvekili Ülker Can, MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, CHP Milletvekili Kazım Kurt ve Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani katıldı.

        Törende konuşan Bahçesaray Valisi İlmi Umuref, Kırım Türklerinin 150 yıl önce Eskişehir’e göçtüğünü hatırlattı. Bu bağlamda Eskişehir halkı ile Bahçesaray halkının tam 150 yıldır sağlam temelle oturmuş bir kardeşliğinin olduğunu kaydeden Vali Umuref, İsmail Gaspralı’nın Kırım için önemli olduğunu belirtti.

        Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir de söz konusu anlaşma ile iki şehir arasında güzel işler başladığını vurguladı. Bu anlaşmanın daha iyi faydalarını iki şehir halkının torunlarının göreceğinin altını çizen Vali Koçdemir, “2013 Kültür Başkenti seçilen Eskişehir’den Kırım Türklerine selam getirdik. Kültür başkentliği projesi ile İsmail Gaspralı’nın meşhur Türk dünyası birliği düşüncesini de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

        Bahçesaray Belediye Başkanı Valentina Kıreşgina, anlaşmadan dolayı mutlu olduklarını, Eskişehir’de Kırım Türkleri için yapılan çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

        Konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Koçdemir ile Bahçesaray Valisi Umuref, iki şehir arasındaki ‘kardeş şehir ve kültürel işbirliği’ protokolünü imzaladı. Anlaşma çerçevesinde bundan böyle Bahçesaray ile Eskişehir arasında, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda çeşitli projeler hayata geçirilecek.

        Anlaşma töreni sonunda her iki vali, birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilisim