Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Etiyopya’da düzenlenen Türkçe olimpiyatları ülke finalinde dereceye girenler SMS’lerle belirlendi.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Etiyop’ya elemeleri bu yıl “Evrensel Barışa Doğru” sloganı ile yapıldı. Etiyopya’daki Türk okullarının düzenlediği ülke finali büyük bir coşkuyla izlendi. Finalde şarkı, şiir, halk oyunları, yöresel danslar gibi bir çok dalda sahne alan Etiyopyalı öğrenciler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Programa Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi U. Kenan İpek de katıldı. İpek, programda yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederim. Umuyorum ki, burada yapılan elemede dereceye giren sevgili öğrenciler Türkiye’de de aynı başarıyı göstereceklerdir. Hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

Bu sene, Türkiye’de 11. düzenlenecek Türkçe olimpiyatlarının Etiyopya ülke finalinde ise bir ilk yaşandı.

Finalde dereceye giren öğrenciler SMS (kısa mesaj) sistemi ile oylanarak seçildi. Programdan önce numaralandırılan öğrenciler, sahne almaya başladıklarından itibaren bu sistem devreye girdi.

İzleyiciler, sahne performansını sergileyen öğrencileri izledikten sonra, seçtikleri öğrencilerin numarasını SMS ile belirtilen numaraya mesaj gönderdiler ve bu şekilde bir sıralama oluştu. Oylama işlemi bittikten sonra gönderilen SMS’lerle dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Programın sonunda sıralamaya giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilisim